https://www.high-endrolex.com/10 Представники НУЦЗУ – активні учасники міжнародного європейського проекту | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.06.2016
НУЦЗУ

Представники НУЦЗУ – активні учасники міжнародного європейського проекту

Стати кращим у своїй справі – не надто складно, бути кращім – ось, найголовніша і найскладніша справа. Керуючись цим принципом, колектив Національного університету цивільного захисту України постійно доводить, що для нього немає нічого неможливого. Видатна історія та авторитет нашого вищого навчального закладу та розуміння важливості своєї місії – виховувати тих, хто буде рятувати людське життя, постійно надихає та надає сил для підкорення нових вершин.
Починаючи з 2015 року університет разом із українськими та шведськими партнерами за підтримки Директорату гуманітарної допомоги та цивільного захисту Європейської Комісії (ECHO) реалізував Проект “Стандартизація управління у кризових та надзвичайних ситуаціях в Україні” ("Standardization of Ukrainian Disaster and Crisis Management" (SUDCM)).
Одним із перших кроків у реалізації цілей Проекту стало проведення з 2-9 червня у Києві на базі Інституту державного управління у сфері цивільного захисту спільно з Центром домедичної допомоги та медицини катастроф Королівства Швеції Міжнародного тренінгового курсу з практичного використання системи спеціальної методології для навчань експертів з реагування у разі виникнення масштабних надзвичайних ситуацій “MacSim” (http://www.macsim.se) та організації трирівневої співпраці підчас ліквідації наслідків масштабних надзвичайних ситуацій “3LC” (http://www.3ns.se). Представники Національного університету цивільного захисту України - помічник ректора з міжнародного співробітництва підполковник служби цивільного захисту Лєбєдєв Денис Валерійович та начальник кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт факультету оперативно-рятувальних сил підполковник служби цивільного захисту Лісняк Андрій Анатолійович взяли участь у заході як кандидати в інструктори, а начальник медико-санітарної частини полковник служби цивільного захисту Приходько Юрій Олександрович та начальник кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт факультету цивільного захисту майор служби цивільного захисту Собина Віталій Олександрович – як учасники тренінгів. У заході взяли участь майже 60 представників практичних підрозділів ДСНС України, а також представники Національної поліції України, Державної служби медицини катастроф, лікарі, працівники Швидкої Медичної Допомоги та волонтерських організацій зі всієї України.
Лєбєдєв Д.В. та Лісняк А.А. взяли участь у тренінгах та після їх закінчення отримали статус Сертифікованих міжнародних інструкторів з проведення тренінгів за системами “MacSim” (http://www.macsim.se) та “3LC” (http://www.3ns.se) у будь-якій країні світу.
Наступними кроками к реалізації зазначеного проекту будуть адаптація курсів до українських умов, їх методичне забезпечення, проведення тренінгів та майстер-класів у всіх регіонах України.


Денис Лєбєдєв, помічник ректора з міжнародного співробітництва





 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10