https://www.high-endrolex.com/10 Процес практичної підготовки майбутніх піротехніків триває. Фоторепортаж з полігону Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

09.06.2016
НУЦЗУ

Процес практичної підготовки майбутніх піротехніків триває. Фоторепортаж з полігону Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України

Курсанти відпрацювали вогневий, електричний способи підриву та підрив за допомогою детонуючого шнура.

«В Навчальному центрі майбутні піротехніки отримують перше «бойове» хрещення у реальних умовах. На першому етапі занять для першокурсників пройде інструктаж із заходів безпеки та правил поводження з вибуховими речовинами та засобами підриву, другий етап покаже практичні вміння курсантів щодо виготовлення електровибухових мереж із послідовним, паралельним та змішаним з’єднанням зарядів вибухових речовин. Виготовлення кожної із схем з’єднання завершиться їх підривом, найбільшим з яких буде 2-х кілограмовий заряд», - повідомив Євген Стецюк, старший викладач кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки підполковник служби цивільного захисту.
Більше трьох місяців, з 11 квітня до 22 липня, на навчально-тренувальному полігоні Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України майбутні піротехніки Національного університету цивільного захисту матимуть змогу випробувати свої професійні здібності щодо дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, виконанні інженерно-технічних заходів при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій різного характеру вибуховим способом. Уже після закінчення першого курсу курсанти-піротехніки матимуть робітничу професію «Сапер (розмінування)».

«Той шалений обсяг теоретичного матеріалу, вміння та практичні навички, які ми отримуємо тут під керівництвом досвідченого викладацького складу циклу підготовки фахівців піротехнічних підрозділів, в майбутньому нам дуже знадобляться та допоможуть в нашій подальшій службі при виконанні професійних завдань. Ми задоволені, що обрали для себе таку необхідну для суспільства та, не побоюся такого вислову, героїчну професію», - підкреслив курсант Сергій Гасаєв. Однокурсник Сергія курсант Іван Шепєлєв додає, що крім суто професійних знань, в години самостійної підготовки, майбутні піротехніки знайомляться з потужною інженерною та спеціальною технікою, яка є в підрозділах Навчального центру ОРС ЦЗ ДСНС України.

«Метою практичних навчань, - зауважує проректор з навчальної та методичної роботи НУЦЗУ полковник служби цивільного захисту Олег Назаров, - є вивчення курсантами положень щодо виявлення, знешкодження та знищення боєприпасів, що не вибухнули, у тому числі авіаційних бомб та інших вибухонебезпечних предметів. Також вивчення порядку обвалення пошкоджених елементів конструкцій споруд вибуховим методом, загального устрою, призначення, тактико-технічних характеристик, принципу дії, порядку підготовки до роботи та роботи із засобами розвідки та розмінування, організації та призначення піротехнічних підрозділів МНС України».
















































Національний університет цивільного захисту України єдиний в Україні вищий начальний заклад, що готує спеціалістів зі знешкодження боєприпасів. З 1 вересня 2008 року кафедра піротехнічної та спеціальної підготовки НУЦЗУ розпочала підготовку майбутніх спеціалістів зі знешкодження боєприпасів. До ліквідації надзвичайних ситуацій при зіткненні із вибухонебезпечними предметами активно залучаються піротехнічні підрозділи Міністерства оборони та ДСНС. Саме їм доводиться виконувати бойове завдання щодо очищення території України від вибухонебезпечних предметів.


Лариса Кошеварова
Ігор Котов
НУЦЗУ


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10