https://www.high-endrolex.com/10 450 випускників НУЦЗУ поповнили ряди ДСНС України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.06.2016
НУЦЗУ

450 випускників НУЦЗУ поповнили ряди ДСНС України

10 червня в Національному університеті цивільного захисту України відбувся урочистий випуск молодих фахівців 2016 року.
450 випускників отримав дипломи, 56 з них – з відзнакою. 185 «новоспечених» лейтенантів продовжать свою службову діяльність у підрозділах Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій. Серед випускників навчального закладу – 38 іноземних слухачів, які навчалися за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» і продовжать працювати в МНС Республіки Азербайджан.
На урочистостях у Харкові були присутніми директор Департаменту персоналу ДСНС України Олександр Доценко, заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації В’ячеслав Аббакумов, начальник ГУ ДСНС України у Харківській області Олександр Волобуєв, начальник Харківського військового гарнізону Андрій Алімпієв, представники керівництва Харківської міської ради, Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, ректори вищих навчальних закладів, представники Головних управлінь та управлінь ДСНС в областях, громадськості та духовенства, ветерани і батьки.
Вітання від Голови ДСНС України Миколи Чечоткіна передав директор Департаменту персоналу ДСНС України Олександр Доценко: «…Дорогі випускники! Сьогодні у вас один із найвідповідальніших моментів у житті – період становлення, самоствердження, самореалізації. Ви робите дуже важливий крок, свідомо обираючи свій подальший життєвий шлях у лавах рятувальників України. Запит суспільства на фахівців, які б чесно та сумлінно виконували комплекс завдань, пов’язаних із гарантуванням безпеки людей та держави, величезний, тому підрозділи служби цивільного захисту очікують на компетентних, висококваліфікованих фахівців, відданих обраній справі. Надана вам довіра – це велика відповідальність перед державою, суспільством, вашими рідними і близькими. З честю і гідністю виконуйте свій професійний обов’язок, підтримуйте високий авторитет служби порятунку!».
До випускників НУЦЗУ звернувся заступник голови – керівник апарату Харківської обласної державної адміністрації В’ячеслав Аббакумов. Він зазначив, що сьогодення диктує нові підходи до роботи у сфері цивільного захисту, підготовки фахівців та наукових кадрів. На молодих спеціалістів небезпечної, але благородної професії рятувальників, сказав В’ячеслав Юрійович, покладена висока відповідальність, адже результати їхньої діяльності – це примноження здобутків та традицій, слави навчального закладу та пожежно-рятувальної служби, а успіх та якісні знання - запорука безпеки, життя та здоров’я харків’ян та громадян нашої держави.
Із напутніми побажаннями до молодих офіцерів звернувся ректор університету генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий. Зокрема, він зазначив, що науково-педагогічні працівники навчального закладу доклали всіх зусиль, аби майбутні спеціалісти стали справжніми людьми, громадянами нашого суспільства, кваліфікованими фахівцями своєї справи, побажав успіхів у подальшій роботі, бути гідними звання Випускника Національного університету цивільного захисту України.
„Новоспеченим” спеціалістам доведеться працювати у складній обстановці, усвідомлюючи велику відповідальність перед державою та народом, ризикуючи власним життям, вести рішучу боротьбу за життя людей, збереження національного багатства і навколишнього середовища. А сьогодні вони показують стройовий вишкіл.
Зі словами подяки звернулися до керівництва та колективу навчального закладу молоді фахівці, які запевнили, що з честю та гідністю будуть нести високе звання Випускника Національного університету цивільного захисту України, подякували за постійну увагу, підтримку та турботу, дали врочисту клятву вірності та відданості Українському народові та обраній професії.
До випускників університету із батьківським благословенням на добрі справи звернулися ветерани навчального закладу. Як і багато років тому, сивочолі ветерани в однострої з молодим поповненням ДСНС. Серед них – перший ректор навчального закладу, шанований ветеран НУЦЗУ Володимир Палюх. Він закликав випускників пам’ятати, що в рідному університеті був закладений фундамент їхніх знань, котрі знадобляться в подальшій трудовій діяльності. Як би не склалося у житті після закінчення вишу, зазначив Володимир Григорович, своїм вихованцям у навчальному закладі завжди раді, завжди готові надати практичну та методичну допомогу, слушну пораду.
Серед сьогоднішніх випускників, що п’ять років тому обрали мужню та благородну професію рятувальника, – відмінник університету, курсант 5-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил Олексій Єжелий. Він неодноразовий переможець і призер інтелектуальних перегонів, наукових конкурсів та олімпіад різних рівнів, на «відмінно» захистив дипломну роботу за спеціальністю «Пожежна безпека». Тож, отримавши червоний диплом, «новоспечений» лейтенант продовжить свою службову діяльність у державній пожежно-рятувальній частині Краматорська Донецької області. «Я обрав ту професію, - говорить Олексій Єжелий, - яка за своєю суттю має благородне покликання – реально допомагати людям. Я хочу реалізуватись як грамотний спеціаліст, намагаюсь досягти у житті якомога більшого, хочу реалізувати сповна всі ті знання, що набув в навчальному закладі протягом п’яти років».
За доброю традицією, православний священик окропив святою водою уже фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Хвилюючим і незабутнім моментом урочистостей став ритуал прощання із прапором університету. В очах уже молодих лейтенантів світилась радість і, водночас, сум. Сум за тими роками, що разом із товаришами ділили у казармах, і світла надія на те, що попереду – справжнє самостійне життя.
Вітали випускників вокальний колектив університету «Аніма» під керівництвом Тетяни Репіної та танцювальний «Флейм» під керівництвом Віктора Кульбакіна. Традиційно завершилася церемонія проходженням урочистим маршем особового складу університету. Вкотре, чеканячи крок, випускники підкинуть вгору дрібні гроші – до зустрічі!
Хочеться побажати всім випускникам – успіхів на професійній ниві, зміцнювати авторитет ДСНС, примножувати добрі традиції рідного навчального закладу, гідно нести почесне звання Випускника Національного університету цивільного захисту України!


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, відео Ахмадуліної Дар`ї

 


.
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10