https://www.high-endrolex.com/10 Пишаюсь своїм офіцерським званням, як символом мужності, честі, відваги. Випуск НУЦЗУ - 2016. Акредитація ЗМІ. Прес-реліз | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.06.2016
НУЦЗУ

Пишаюсь своїм офіцерським званням, як символом мужності, честі, відваги. Випуск НУЦЗУ - 2016. Акредитація ЗМІ. Прес-реліз

10 червня, о 10-ій ранку на плацу Національного університету цивільного захисту України (вул. Алчевських, 52/54) відбудеться випуск молодих фахівців університету 2016 року. Всього дипломів «бакалавра» та «спеціаліста» отримають 451 особа, з яких 185 навчались за державним замовленням. Їм присвоєно звання «лейтенант» і вони продовжать службу у підрозділах ДСНС України. Акредитація ЗМІ - за місцем проведення заходу.

З числа випускників – 38 «бакалаврів» - іноземні слухачі, які працюватимуть в МНС Республіки Азербайджан. Четверо курсантів-випускників (Богдан Сокол, Андрій Нєдов, Андрій Хиля та Станіслав Шахов) після випуску продовжать службу в підрозділах університету. 56 цьогорічних випускників – «відмінники» навчання.
Загалом у 2016 році Університет здійснив випуск понад 800 фахівців різного освітньо-кваліфікаційного рівня.

В урочистостях з нагоди випуску візьмуть участь керівники підрозділів ДСНС України і Національного університету цивільного захисту України, ректор НУЦЗУ Володимир Садковий, ректори Харківських вишів, представники Харківської обласної Ради, облдержадміністрації, міськради, територіальних підрозділів ДСНС України, інших силових структур, служб та відомств.

Сьогодні запит суспільства на фахівців, які б виконували цілий комплекс завдань, пов’язаних із гарантуванням безпеки людей та держави величезний. Сотні тисяч людей щоденно з надією вдивляються в очі рятувальників в очікуванні допомоги. Сьогодні кредит довіри українців до ДСНС найбільший серед усіх державних інституцій. У випускників НУЦЗУ є обов’язок - виправдати довіру мільйонів наших співвітчизників, які очікують від рятувальників конкретних дій.
З часів заснування університету ( НУЦЗУ майже 90 років) випускники навчального закладу завжди славились високим рівнем знань та не раз доводили свою фаховість на ділі. Упродовж свого існування навчальний заклад підготував понад 40 тис. фахівців, серед яких 30 стали генералами. Серед випускників є також відомі вчені, державні діячі та керівники різного рангу.

Харківщина високо цінує професіоналізм, мужність, готовність завжди прийти на допомогу, які демонструють рятувальники під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і катастроф на теренах області і поза нею. Звертаючись до випускників, ректор НУЦЗУ Володимир Садковий, зокрема, зауважить, що вихованці НУЦЗУ здобувають знання у одному із провідних вищих навчальних закладів України в галузі цивільного захисту, безпеки життя, навколишнього середовища, охорони праці, який визнаний не тільки в Україні, але й в країнах близького та далекого зарубіжжя, як один із сучасних науково-освітніх центрів європейського зразку.

В урочистий день випускникам випаде унікальна можливість доторкнутися до історії, поспілкуватися з тими людьми, хто на часі творить хронопис навчального закладу, державної рятувальної служби та є гарним прикладом для наслідування. Адже 10 червня до Харкова приїдуть випускники 2006 року, які через 10 років зустрінуться в стінах рідної Альма-матер.

Після вручення дипломів випускники пройдуть урочистим маршем, підкидаючи вгору монети на щастя.

Лариса Кошеварова
НУЦЗУ



 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10