https://www.high-endrolex.com/10 Співробітники НУЦЗУ зареєстрували авторське право на службовий твір | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.06.2016
НУЦЗУ

Співробітники НУЦЗУ зареєстрували авторське право на службовий твір

18 травня відповідно до Закону України «Про авторське право і суміжні права» Державна служба інтелектуальної власності ухвалила рішення про реєстрацію авторського права на службовий твір, створений співробітниками Національного університету цивільного захисту України, та видала свідоцтво на навчальний посібник «Пожежна та аварійно-рятувальна техніка. Частина 2. Основи проектування пожежно-технічних засобів».
Авторами розробки виступив творчий колектив у складі: начальника та професора кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки факультету оперативно-рятувальних сил Андрія Калиновського та Олександра Ларіна відповідно, професора кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт цього ж факультету Юрія Сенчихіна, доцента кафедри прикладної механіки факультету техногенно-екологічної безпеки Геннадія Чернобая, докторанта докторантури Євгена Грінченка.
Використання запропонованого навчального посібника дозволяє здійснювати підготовку спеціалістів з дисциплін «Основи проектування та конструювання пожежно-технічних та аварійно-рятувальних засобів» та «Основи проектування інженерної та аварійно-рятувальної техніки».
Як зауважив проректор з наукової роботи Володимир Андронов, тільки протягом першого півріччя 2016 року співробітниками університету вже подано 21 заявку та отримано 12 охоронних документів на право інтелектуальної власності: 3 патенти України на винаходи, 6 – на корисні моделі, 3 авторських свідоцтва, а також 9 позитивних рішень за результатами експертизи по суті на відповідність умовам патентоздатності.
Бажаємо авторам подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства

Євгеній Рибка, відділ організації науково-дослідної роботи, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУкраїни

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10