https://www.high-endrolex.com/10 Академія пожежної безпеки запрошує на навчання! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.04.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Академія пожежної безпеки запрошує на навчання!

    В Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) триває профорієнтаційна кампанія.
Профорієнтаційну бригаду АПБ очолює ветеран навчального закладу, полковник служби цивільного захисту у відставці, доцент кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальної техніки факультету цивільного захисту та техногенної безпеки Сергій Щепак.
    Разом із членами бригади з числа курсантів та студенів навчального закладу, більшість з яких – учасники художньої самодіяльності, з початку навчального року він відвідав майже всі черкаські школи та понад 30 шкіл Черкаського і решти районів Черкащини. В деяких школах бригада побувала вже кілька разів!
    Останнім часом зустрічі з майбутніми випускниками загальноосвітніх шкіл проводяться спільно з Черкаським обласним центром зайнятості, співробітники якого започаткували акцію «Випускник».
    Акція «Випускник-2011» проводиться у нестандартному форматі, так званим, «кущовим» методом. Стартувала вона 29 березня відкриттям масштабного заходу, що відбувався у м. Сміла – першому із п’яти міст, в яких заплановані подібні акції. 4 квітня гостей приймало місто Умань, 6 квітня – Звенигородка, 8 квітня – Черкаси, 12 квітня – Канів. Завершальний захід відбудеться 12 травня у м. Черкаси.
    Спільно із Головним управлінням освіти і науки Черкаської облдержадміністрації (до участі в акції запрошуються різні навчальні заклади) Черкаський обласний центр зайнятості має на меті ознайомити випускників зі світом професій, сприяти створенню умов для забезпечення зайнятості молоді, її творчого, інтелектуального і духовного розвитку, задоволення потреб учнівської молоді в професійному самовизначенні і творчій самореалізації тощо.
    В рамках акції проводяться презентації навчальних закладів, демонстрація «майстер-класів» робітничих та інших професій, робота «Мобільного центру профорієнтації», фотовиставка. Цікавою частиною програми є проведення півфіналу регіонального змагального заходу «Профорієнтаційний КВК «Обери свою професію» серед учнівських команд області. Саме в таких заходах постійно бере участь і профорієнтаційна бригада АПБ.
Але, побувавши у більшості шкіл Черкащини, агітбригадівці з Академії пожежної безпеки вирішили вийти «за рамки» області і нещодавно відвідали м. Вінницю, де виступали у вщент заповненому майбутніми випускниками загальноосвітніх шкіл актовому залі (на 400 місць) одного з Вінницьких професійно-технічних училищ зі своєю годинною програмою, що містить інформацію про умови вступу та навчання в АПБ, презентаційні відеоролики та маленький концерт.

 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10