https://www.high-endrolex.com/10 «Мова та культура» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.04.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

«Мова та культура»

    18 квітня в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) пройшла Міжвузівська науково-практична курсантсько-студентська конференція «Мова та культура», організована кафедрами іноземних мов та технічного перекладу факультету пожежно-профілактичної діяльності та кафедрою філософії і мовної підготовки факультету цивільного захисту та техногенної безпеки АПБ, а також кафедрою російського та загального мовознавства Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.
    На конференції розглядалися питання щодо методологічних проблем дослідження мов, риторики та стилістики, культури і мистецтва, педагогіки та психології, країнознавства, історії пожежної охорони, теорії та практики перекладу професійно-орієнтованої літератури на матеріалі української, російської, англійської, французької та німецької мов.
    Участь у конференції взяли курсанти та студенти 2-3 курсів АПБ. Кращими доповідями були визначені доповіді курсантів Дениса Міхеєва (27 взод, науковий керівник – Людмила Шугай), Владислава Шиманського (15 взвод, науковий керівник – Оксана Спіркіна), Василя Менька (23 взвод, науковий керівник – Наталія Єремеєва), студента Олександра Зими (54 група, науковий керівник – Яна Федоренко) та студенток Ірини Зуб (21 група, науковий керівник – Ольга Крічкер) і Оксани Тараненко (22 група, науковий керівник – Олеся Міненко).
    Матеріали конференції будуть видані окремим збірником тез доповідей курсантів та студентів.



 

Наталія Єремеєва,
завідувач кафедри іноземних мов
та технічного перекладу ФППД АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10