https://www.high-endrolex.com/10 День довкілля відзначили в АПБ прибиранням території та висаджуванням дерев | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.04.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

День довкілля відзначили в АПБ прибиранням території та висаджуванням дерев

    Всеукраїнський День довкілля працівники, курсанти та студенти Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) відзначили прибиранням та благоустроєм території навчального закладу та мікрорайону вулиці Луначарського (де він розташований), а також висаджуванням саджанців фруктових дерев у молодому саду Героїв Чорнобиля.
    Рішення посадити сад на честь Героїв Чорнобиля напередодні 25-ї річниці аварії на ЧАЕС керівництво академії прийняло не випадково. Адже участь у ліквідації аварії та її наслідків брали 349 випускників навчального закладу, зокрема, лейтенанти внутрішньої служби Володимир Правик та Віктор Кібенок – Герої Радянського Союзу, кавалери Почесної відзнаки Президента України – зірки «За мужність» (нагороджені посмертно), котрі будучи начальниками пожежних караулів першими приступили до ліквідації аварії на ЧАЕС та отримали надвисоку, смертельну дозу опромінення.
    Для головного розпорядника саду, ветерана навчального закладу Володимира Чорного догляд за деревами, кущами й квітами – хобі з молодих років. Свій багаторічний досвід садівника Володимир Васильович здобував у власному саду. І треба сказати, його любов до рослин – взаємна.
    «У саду Героїв Чорнобиля вже висаджено близько 600 фруктових дерев кримської селекції, вирощених навмисно для нашого кліматичного поясу, – розповідає В. Чорний. – Є тут яблуні і груші, вишні й абрикоси, сливи й навіть черешні! Буде що подавати до столу у курсантській їдальні, коли вони почнуть плодоносити!»
    Вздовж саду, який розташований біля плацу, навпроти монументу «Героям Чорнобиля», 16 квітня було закладено ялинкову алею імені Володимира Правика та каштанову алею імені Віктора Кібенка.


 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10