https://www.high-endrolex.com/10 Саду – цвісти на радість людям! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.04.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Саду – цвісти на радість людям!

    16 квітня в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) в рамках всеукраїнського Дня довкілля відбулася низка заходів по прибиранню та благоустрою території навчального закладу та мікрорайону вулиці Луначарського, де він розташований.
    Символічно, що напередодні 25-ї річниці Чорнобильської трагедії на території цього вищого навчального закладу МНС України, який носить ім’я Героїв Чорнобиля, закладено фруктовий сад Героїв Чорнобиля (понад 600 дерев). Сад розташований вздовж плацу АПБ, навпроти монументу «Героям Чорнобиля», на якому викарбувано 349 прізвищ випускників навчального закладу, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС та її наслідків.
    16 квітня участь у висаджуванні саджанців для молодого саду взяли курсанти першого курсу академії та високі гості – представники громадських організацій та владних кіл міста й області.
    Цього ж дня вздовж саду було закладено ялинкову алею Володимира Правика та каштанову алею Віктора Кібенка (лейтенанти внутрішньої служби В. Правик та В. Кібенок – випускники навчального закладу, Герої Радянського Союзу, кавалери Почесної відзнаки Президента України – зірки «За мужність» (нагороджені посмертно), котрі будучи начальниками пожежних караулів першими приступили до ліквідації аварії на ЧАЕС та отримали надвисоку, смертельну дозу опромінення).
    Сріблясті ялинки для алеї Володимира Правика (за словами батьків героя це були його улюблені дерева) особисто висаджували голова Черкаської обласної державної адміністрації, Герой України Сергій Тулуб, голова Черкаської обласної ради Валерій Черняк та мер Черкас Сергій Одарич.
    «Подвиг Героїв Чорнобиля – незабутній! – констатував Сергій Тулуб, звертаючись до курсантів. – Колись вони, як ви, навчалися, можливо, саджали дерева – жили своїм життям… У той час, коли навіть ніхто не думав про можливість подібної катастрофи і не мав досвіду по її ліквідації. Тепер ми знаємо, що це таке…»
    Говорячи про своє ставлення до Дня довкілля і висадки дерев, Сергій Борисович зауважив, що все це робиться для людей, адже дерева – це озон, здоров’я і гарний настрій: «Природа сама сказала нам, що ми маємо благословенну землю, яка повинна ростити дерева. Тож давайте відродимо те, що знищили раніше!» А на жартівливе питання про те, що цього дня він садив сріблясті ялинки, «то ж коли будуть золоті?», весело відповів: «Золоті будуть тоді, коли ми виконаємо програму по благоустрою Черкащини, вирішимо усі проблемні питання!»


 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10