https://www.high-endrolex.com/10 ПЕРШОКУРСНИК АКАДЕМІЇ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ СТАВ БРОНЗОВИМ ПРИЗЕРОМ ПЕРШИХ ЮНАЦЬКИХ ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГОР | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.08.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ПЕРШОКУРСНИК АКАДЕМІЇ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ СТАВ БРОНЗОВИМ ПРИЗЕРОМ ПЕРШИХ ЮНАЦЬКИХ ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГОР

    Напередодні Дня Незалежності України щедрий подарунок зробили рідній державі юні спортсмени – учасники Юнацьких Олімпійських ігор, які проходять у місті-державі Сінгапурі: українці 6 разів піднімалися на п’єдестал пошани, причому, тричі на честь перемог наших атлетів лунав гімн України.
    Участь в Олімпіаді, що розпочалася 14 серпня (закриття – 26 серпня), беруть 3600 кращих спортсменів світу із 250 країн віком 14-18 років. Серед 55 представників України, які виступають у 18 із 26 олімпійських видів спорту, двоє черкащан. Це кандидат у майстри спорту з триатлону Андрій Сіренко та майстер спорту міжнародного класу з кульової стрільби Сергій Куліш – першокурсник Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України, вихованець Черкаської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 2 (тренери – Наталія Чепурна і Микола Вдовиченко), чемпіон України 2009 року та срібний призер чемпіонату Європи 2010 року в командних змаганнях з кульової стрільби.

    23 серпня золоті нагороди вибороли гімнаст Олег Степко (у вправі на брусах) та легкоатлет Ігор Лященко (у змаганні зі спортивної ходьби на дистанції 10 кілометрів); третє особисте «золото» за тиждень здобула Катерина Дерун (у метанні списа). Вибороли «срібло» Анатолій Мельник (у веслуванні на байдарці та каное) та Олександр Бондар (у стрибках у воду із триметрового трампліну).
    Цього ж дня розпочали боротьбу за нагороди стрільці. Сергій Куліш взяв участь у змаганнях у вправі ГП-6 (60 пострілів із пневматичної гвинтівки стоячи з 10 метрів). Лише дев’ять із зроблених ним пострілів влучили в «дев’ятку», всі решта – були «в десятку». Результат – 692,8 очка і заслужена бронзова медаль за третє особисте місце. Перше місце у цій вправі виборов китаєць Гао Тинь Це (694,9 очка), друге – білорус Ілля Чарейка (694,1 очка).
Відтак, на рахунку юних олімпійців України 25 нагород: 8 «золотих», 8 «срібних» та 9 «бронзових».


 

На фото: Сергій Куліш
Фото із сайту http://www.shooting-ua.com/index.htm
Світлана Єренкова




 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10