RSS

Новини навчальних закладів

18.06.2010
НУЦЗУ

Викладач Національного університету цивільного захисту України увійшов до складу суддів VI Чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту

27-29 серпня понад 20 команд з усієї планети зберуться в Донецьку, щоб визначити найсильнішу команду з унікального виду спорту – пожежно-рятувального.Старший викладач кафедри пожежно-рятувальної підготовки Національного вишу МНС Володимир Бєлов війшов до суддівської когорти світових перегонів прикладників.

Володимир Іванович каже, що унікальність цього спорту полягає в тому, що його види відтворюють повсякденну роботу пожежних розрахунків та потребують багатогранної спортивної майстерності. Він складається із наступних видів: підйом штурмовою драбиною у вікно четвертого поверху навчальної вежі, пожежна естафета 4х100 м, 100-метрівка з перешкодами та бойове розгортання. Тож, кожний пожежний застосовує ці спортивні елементи майже щодня, але до команд з ПРС потрапляють тільки найкращі. А до команд, які приймають участь у міжнародних змаганнях – найрезультативніші з найкращих.  Володимир Іванович Бєлов  за свій майже 50-ти річний тренерський та викладацький досвід  роботи в Національному виші МНС виховав чимало чемпіонів. Він каже, що бійці МНС демонструють свої уміння, фізичну майстерність і вправність. Пожежно-прикладний спорт – це особливий вид спорту, який є обов’язковим додатком до професії. У ньому беруть участь не професійні спортсмени, а професійні пожежники – рятувальники, які щодня несуть бойове чергування, гасять пожежі, рятують людей, надають допомогу у різних надзвичайних ситуаціях. Це спорт лише для відважних, адже він стоїть в одному ряду з найбільш небезпечними видами спорту.

У серпні в Донецьку змагатиметься спортивна пожежно-рятувальна еліта, повідомляла нещодавно новостійна стрічка  сайту МНС.  Попередній Чемпіонат світу пройшов в місті Уфа Російської Федерації. Звідти донеччани привезли прапор змагань, який, разом із прапором України, буде піднятий над одним з найкращих стадіонів України – РСК «Олімпійський». Окрім команд, в Донецьку збиратимуться почесні делегації з понад 20 країн. Такі делегації, за традицією, очолюють міністри профільних міністерств із функціями, автентичними функціям МНС в Україні. Відкриватиме змагання Президент Міжнародної спортивної федерації пожежних та рятувальників Міністр МНС РФ Сергій Шойгу. Голова Національного олімпійського комітету України, член Міжнародного олімпійського комітету Сергій Бубка вручатиме персональний кубок команді, що здобуде перемогу у пожежній естафеті 4х100 м, повідомляє сайт МНС. На пам’ять про визначну для України спортивну подію в Донецьку буде встановлена скульптурна кована композиція, відкриття якої відбудеться по закінченні Чемпіонату.

Вже сьогодні зупевненістю можна казати, що усі без винятку, і численні глядачі, й учасники змагань, отримають незабутні враження та задоволення від чудового спортивного дійства.

     

    

 

Лариса Кошеварова

Національного університету цивільного захисту України.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.