https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 02.05.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

25.08.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ПЕРШОКУРСНИК АКАДЕМІЇ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ СТАВ БРОНЗОВИМ ПРИЗЕРОМ ПЕРШИХ ЮНАЦЬКИХ ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГОР

    Напередодні Дня Незалежності України щедрий подарунок зробили рідній державі юні спортсмени – учасники Юнацьких Олімпійських ігор, які проходять у місті-державі Сінгапурі: українці 6 разів піднімалися на п’єдестал пошани, причому, тричі на честь перемог наших атлетів лунав гімн України.
    Участь в Олімпіаді, що розпочалася 14 серпня (закриття – 26 серпня), беруть 3600 кращих спортсменів світу із 250 країн віком 14-18 років. Серед 55 представників України, які виступають у 18 із 26 олімпійських видів спорту, двоє черкащан. Це кандидат у майстри спорту з триатлону Андрій Сіренко та майстер спорту міжнародного класу з кульової стрільби Сергій Куліш – першокурсник Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України, вихованець Черкаської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 2 (тренери – Наталія Чепурна і Микола Вдовиченко), чемпіон України 2009 року та срібний призер чемпіонату Європи 2010 року в командних змаганнях з кульової стрільби.

    23 серпня золоті нагороди вибороли гімнаст Олег Степко (у вправі на брусах) та легкоатлет Ігор Лященко (у змаганні зі спортивної ходьби на дистанції 10 кілометрів); третє особисте «золото» за тиждень здобула Катерина Дерун (у метанні списа). Вибороли «срібло» Анатолій Мельник (у веслуванні на байдарці та каное) та Олександр Бондар (у стрибках у воду із триметрового трампліну).
    Цього ж дня розпочали боротьбу за нагороди стрільці. Сергій Куліш взяв участь у змаганнях у вправі ГП-6 (60 пострілів із пневматичної гвинтівки стоячи з 10 метрів). Лише дев’ять із зроблених ним пострілів влучили в «дев’ятку», всі решта – були «в десятку». Результат – 692,8 очка і заслужена бронзова медаль за третє особисте місце. Перше місце у цій вправі виборов китаєць Гао Тинь Це (694,9 очка), друге – білорус Ілля Чарейка (694,1 очка).
Відтак, на рахунку юних олімпійців України 25 нагород: 8 «золотих», 8 «срібних» та 9 «бронзових».


 

На фото: Сергій Куліш
Фото із сайту http://www.shooting-ua.com/index.htm
Світлана Єренкова




 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10