RSS

Новини навчальних закладів

29.06.2010
НУЦЗУ

Українська команда з підводного орієнтування одна із найкращих в світі

Днями у Чехії пройшов Ш етап Кубку світу з підводного орієнтування. Майже 150 спортсменів-підводників майже із 25 країн світу зустрілися на перегонах у місті Ліберець. До збірної команди України увійшов викладач курсів гірничої та рятувально-спеціальної підготовки Національного університету цивільного захисту МНС Максим Котов.

Він став срібним призером змагань з підводного орієнтування в особистому заліку, вправно виконавши завдання «Зірка». Професійну вправність на спортивних перегонах у Чехії продемонструвала в цілому і українська збірна команда. Українці вибороли «бронзу» у груповій вправі. До речі, на сьогодні двадцятитрирічний викладач НУЦЗУ Максим Котов є заслуженим майстром України з підводного спорту, п’ятикратним чемпіоном світу, багатократним чемпіоном Європи, чемпіоном України та володарем Кубку світу з цього виду спорту. Орієнтуватися під водою, каже Максим, почав ще до школи, із семи років.

Фінальний етап Кубку світу з підводного орієнтування пройде у вересні, в Хорватії. Як зазначив сам Максим, він намагатиметься вибороти «золото». Молодий спортсмен, п’ятикратний чемпіон світу вважає, що 12-ти годинні щоденні тренування марно не пройдуть, і стануть шляхом до головної  вересневої перемоги.

 

Лариса Кошеварова

Національний університет цивільного захисту України

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.