https://www.high-endrolex.com/10 Науковці НУЦЗУ візьмуть участь у Міжнародному форумі у Польщі | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.06.2016
НУЦЗУ

Науковці НУЦЗУ візьмуть участь у Міжнародному форумі у Польщі

З 5 до 15 червня у місті Слупськ (Республіка Польща) проходитиме Міжнародна науково-практична конференція «Безпека держав центральної та східної Європи в контексті міграційної кризи». На Міжнародному форумі науковців НУЦЗУ представлятимуть проректор з наукової роботи полковник служби цивільного захисту Володимир Андронов і начальник навчально-науково-виробничого центру, професор, доктор наук з державного управління Світлана Домбровська. Метою участі представників провідного вишу ДСНС України у Міжнародній конференції є підписання Угоди про співпрацю в освітній та науковій сферах між НУЦЗУ та Поморською Академією (м. Слупськ, Республіка Польща).

Учасники форуму працюватимуть на базі Інституту Національної Безпеки Поморської Академії. Метою конференції є обмін думками з питань безпеки Європи, особливо в країнах Центральної та Східної Європи в контексті міграції людей до Європи, викликаних подіями на Близькому Сході, в Африці та в Україні. Конференція дозволить порівняти оцінки поточної ситуації в регіоні і представити прогноз її розвитку, що проводиться з погляду національних інтересів окремих країн регіону. Метою конференції є також звернути увагу наукового співтовариства на напрямки геополітичних перетворень і зростаючу хвилю міграції в Європу та наслідки, які вона призведе.





Довідка:
Поморська академія в Слупську є вищим державним навчальним закладом з 40-річною традицією. Поморська академія створена за розпорядженням Ради Міністрів (Законодавчий вісник нр. 18 поз. 134) як Вища Учительська Школа (ВУШ). Базою для ВУШ стало існуюче з 1957 року педагогічне училище.
Академія розташована в18 км від Балтійського моря в місті Слупськ, яке отримало міські (магдебурзькі) права вже в 1265 році.
Сьогодні в Поморською академії діють три факультети: Філологічно-історичний, математики і природознавства, педагогіки і філософії. У їх рамках діє 9 інститутів і 3 кафедри. Академія має видавництво, вузівський архів, головну бібліотеку, спортивно-реабілітаційний центр, центр інформатики та центр практичного навчання іноземних мов.

Академічне видавництво успішно розвивається, до 2009 року видано 700 позицій. Кожен місяць з'являються нові публікації, авторами яких є як викладачі вузу, так і інші вчені.

В Академії регулярно виходять наукові журнали: Baltic Costal Zone, Słupskie Prace Biologiczne, Słupskie Prace Geograficzne, Słupskie Studia Historyczne, Słupskie Prace Filologiczne - серія польська філологія, Polilog. Studia Neofilologiczne і Słupskie Studia Filozoficzne. У 2008 році створено Академічний центр чистої енергії, а також центр виховання та профілактики, які проводять регіональні наукові дослідження на замовлення у Центральному Помор'ї.

Лариса Кошеварова
Відділ зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10