https://www.high-endrolex.com/10 У ЧІПБ відбувся круглий стіл до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.04.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

У ЧІПБ відбувся круглий стіл до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи

20 квітня у Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України відбувся міжвузівський круглий стіл до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи. У заході, тематика якого – «Чорнобильська катастрофа: проблеми минулого, сучасного і майбутнього», окрім представників ЧІПБ взяли участь гості з інших ВНЗ Черкащини: Національного університету імені Богдана Хмельницького, Державного технологічного університету та Медичного коледжу.
Також учасниками круглого столу були і ліквідатори тої страшної аварії та її наслідків: генерал-майор вн. сл. Віктор Попков, генерал-майор вн. сл. Микола Шкарабура, заступник голови Всеукраїнської громадської організації «Прип’ять-10» Олег Телятніков, президент Міжнародної громадської організації інвалідів війни, Чорнобиля та вдів, чоловіки яких загинули від гострої променевої хвороби «Промінь 2-5» Олександр Зеленцов, віце-президент цієї організації Микола Батечко та її члени Василь Давиденко і Валерій Дацько, викладач циклу хірургічних дисциплін Черкаського медичного коледжу Сергій Дмітрієв.
Розпочався захід поетичним читанням студенткою-першокурсницею ЧІПБ Юлією Фесенко Чорнобильської балади, яка розповідає про перших пожежних, які тієї пекельної ночі вступили у боротьбу із смертоносним атомом.
Вшанували пам’ять загиблих Героїв Чорнобиля під час проведення круглого столу хвилиною мовчання та покладанням квітів до Монументу Героям Чорнобиля, встановленого на території інституту.
На завершення хочеться привести влучні слова М. Шкарабури: «Ми маємо не просто згадати події 30-ї давнини, а й висловити особисте бачення питань ліквідації аварії на ЧАЕС, щоб враховувати їх при підготовці майбутніх поколінь рятувальників. Адже атом – мирний, але небезпечний».
Також у рамках проведення круглого столу до оновленого Народного музею ЧІПБ був переданий формений одяг та нагороди Героя Чорнобиля генерал-майора вн. сл. Леоніда Телятнікова.


Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10