https://www.high-endrolex.com/10 Лекторій до Дня пожежної охорони | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.04.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

Лекторій до Дня пожежної охорони

14 квітня в центрі культури та дозвілля інституту відбувся лекторії до Дня пожежної охорони. Історію розвитку пожежної охорони присутнім вихованцям та працівникам навчального закладу розповів перший ректор ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля генерал-майор внутрішньої служби Микола Шкарабура, Заслужений працівник освіти України, кандидат технічних наук, доцент, професор кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт.
Свою трудову діяльність Микола Григорович розпочав у Чернігівському гарнізоні пожежної охорони, де послідовно займав посади від інспектора Державного пожежного нагляду до начальника обласного управління.
Далі М. Шкарабура був очільником ЧПТУ-ЧІПБ в період з 1995 до 2004 рр. та з 2005 до 2007 рр.
Під його керівництвом була сформована наукова школа з удосконалення та розробки пожежно-технічного озброєння та обладнання, зокрема зразків протипожежної імпульсної техніки.
Микола Григорович – автор понад семидесяти наукових праць та статей (із них 12 – підручники та навчально-методичні посібники), постійний активний учасник Міжнародних науково-технічних виставок, конференцій.
Зараз він професор кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт факультету оперативно-рятувальних сил Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України.
Під час лекторію присутні в залі переглянули відеоролики гасіння пожеж різного ступеня складності, використання спеціальних пожежних автомобілів, методи інформаційного супроводу резонансних пожеж та інше.
Також лектор розповів працівникам та курсантам інституту цікаві випадки із своєї практичної діяльності під час ліквідації надзвичайних ситуацій, формування пожежної охорони в Україні, яка була фундаментом створення сучасної служби порятунку та закликав усіх до єдності при вирішенні службових та життєвих питань.


Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10