https://www.high-endrolex.com/10 Заходи в Головній школі пожежної служби Республіки Польщі до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.04.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

Заходи в Головній школі пожежної служби Республіки Польщі до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи

15 квітня виконуючий обовʼязки начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України Олександр Тищенко, професор кафедри гуманітарних наук та іноземних мов Тетяна Чубіна та заступник начальника кафедри техніки ЧІПБ полковник служби цивільного захисту Сергій Стась взяли участь у заходах до 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС, що відбулися в Головній школі пожежної служби (ГШПС) Республіки Польщі (м. Варшава).
Лекції О. Тищенка "Чорнобиль: минуле, сьогодення та майбутнє", С. Стася "Аварія на Чорнобильській АЕС: технічні характеристики" та Т. Чубіної "30 років аварії на Чорнобильській АЕС: історичні та соціальні аспекти" викликали інтерес багаточисельної аудиторії, серед якої було і керівництво ГШПС, і наші колеги зі Школи пожежних рятувальників Литовської Республіки, Центру пожежних досліджень департаменту пожежної безпеки і рятування при МВС Литовської Республіки, Коледжу пожежної безпеки і цивільного захисту Латвійської Республіки, Ризького технічного університету, Командно-інженерного інституту МНС Республіки Білорусь та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, а також курсанти дружнього польського вузу.
Емоційно вразили учасників зустрічі презентації, які відображали аварію на ЧАЕС та її наслідки, а також фільм про традиції вшанування пам'яті Героїв Чорнобиля в ЧІПБ.
Далі відбулося урочисте відкриття фотовиставки "Чорнобильська катастрофа: 30 років потому. Погляд крізь об'єктив". Ця унікальна фотовиставка включає в себе серію авторських робіт, зроблених у зоні відчуження нашим колишнім співробітником Ігорем Бурляєм.
Пам'ять - це данина живих усім, хто загинув, рятуючи інших і нехай ніколи не замовкають ці дзвони людської пам'яті, що не даватимуть забувати про Чорнобильську трагедію.
Керівник делегації Тищенко О. М. нагородив почесними відзнаками інституту польських колег за сприяння в розвитку дружніх відносин між нашими навчальними закладами та з нагоди Дня пожежної охорони.


ТетянаЧубіна,
професор кафедри гуманітарних наук
та іноземних мов 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10