https://www.high-endrolex.com/10 Виїзне заняття з техноекології на ПАТ «Турбоатом» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.02.2016
НУЦЗУ

Виїзне заняття з техноекології на ПАТ «Турбоатом»

У межах вивчення дисципліни «Техноекологія» 24 лютого для екологів 3-го курсу було організовано виїзне заняття на ПАТ «Турбоатом».

 

Під час відвідування музею слухачів ознайомили з історією, продукцією, основними напрямками і перспективами розвитку підприємства. ПАТ «Турбоатом» належить до числа найбільших підприємств світу з проектування і виробництва парових та гідравлічних турбін для електростанцій та іншого енергетичного обладнання.

Неабияке враження справило відвідування захисної споруди підприємства, що розташовується на глибині 20 метрів (глибше лінії метро), обладнана як повністю автономна система і призначена для укриття понад 3 тисяч людей у випадку хімічної, радіаційної та інших небезпек.

 Пізніше під пильним керівництвом робітників екологічного бюро слухачі відвідали найбільш екологічно небезпечний об’єкт підприємства – гальванічних цех, а також ознайомились з роботою лабораторії і станції нейтралізації стічних вод, «гордістю» підприємства – найсучаснішою спорудою для очищення викидів від сталеливарних печей – рукавним фільтром, що має ефективність пиловловлення 99,6 % і відповідає європейським стандартам.

Студенти і курсанти мали змогу продемонструвати свої знання в сфері техноекології  і, в свою чергу, отримали практичний досвід і знання із забезпечення техногенно-екологічної безпеки на одному із найкрупніших машинобудівних заводів України.

 Марина Сарапіна, доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10