https://www.high-endrolex.com/10 Досвід практичної роботи науковців НУЦЗУ з жертвами полону – в центрі уваги психологів Національної гвардії України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.02.2016
НУЦЗУ

Досвід практичної роботи науковців НУЦЗУ з жертвами полону – в центрі уваги психологів Національної гвардії України

За усталеною традицією фахівці науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології активно обмінюються досвідом зі своїми колегами – психологами Національної гвардії України.

Так, 25 лютого 2016 року начальник відділення впровадження психотренінгових технологій науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології, кандидат психологічних наук, старший науковий співробітник, майор служби цивільного захисту Андрій Побідаш, провів заняття за темою «Досвід психологічної роботи з жертвами полону» з практичними психологами Національної гвардії України, які прибули для перепідготовки та підвищення кваліфікації до Національної академії національної гвардії України.

Проблема психічного відновлення військовослужбовців, які перебували у полоні терористів, наразі стоїть дуже гостро. Нагадаємо, що станом на 23 лютого 2016 року з полону терористів було звільнено 3008 громадян України. Усі вони потребують не тільки соціальної та медичної, але й спеціалізованої психологічної допомоги.

Зазначимо, що на сьогодні в Україні лише колективом науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології проведені фундаментальні наукові розробки з проблем психологічної допомоги жертвам полону. Тому досвід роботи науковців НУЦЗУ з людьми, які волею долі стали жертвами полону, є дуже доречним та актуальним і для наших колег – практичних психологів Національної гвардії України.

Науково-дослідна лабораторія екстремальної та кризової психології, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10