https://www.high-endrolex.com/10 В однім строю із волонтерами | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.02.2016
ВПУ ЛДУ БЖД

В однім строю із волонтерами

24 лютого 2016 року у Вищому професійному училищі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця) в рамках святкування міжнародного Дня спонтанного прояву доброти відбувся виховний захід «Волонтерство як феномен українського суспільства».

 

Мабуть, не кожен із нас знає про святкування 17 лютого Дня спонтанного прояву доброти. Його поява пов’язана з ініціативою міжнародних благодійних організацій, які вирішили об'єднати під гаслами доброти всіх людей планети - незалежно від їх громадянства, віросповідання та національної приналежності.

Святкування Дня спонтанного прояву доброти в Україні поки проводиться практично непомітно, саме тому і було ініційовано проведення у Вищому професійному училищі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця) виховного заходу під назвою «Волонтерство як феномен українського суспільства».

У клубі навчального закладу зібрались курсанти, учні, педагоги та запрошені гості – волонтери, вихованці дитячого будинку  с. Вороновиця Вінницького району, аби обговорити значення волонтерської діяльності, пояснити важливість благодійництва та на наочному прикладі продемонструвати істинні цінності нашого життя.

Заступник начальника училища по роботі з персоналом полковник служби цивільного захисту Віталій Карвацький розповів гостям про благодійну діяльність навчального закладу, зокрема про надання посильної допомоги бійцям АТО, дітям дитячого будинку «Гніздечко».

Ініціатор проведення виховного заходу викладач історії України Інна Міщук ознайомила присутніх з історією волонтерства як суспільного руху.

Про власний волонтерський досвід розповіли засновниця громадської організації «Мольфар» Юлія Вотчер та голова благодійної організації «Родинний Дім» Оксана Мельник.

Колектив художньої самодіяльності училища подарував гостям заходу кілька музичних номерів.

За ініціативи курсантів, учнів та працівників училища були зібрані кошти на допомогу бійцям АТО, а для вихованців дитячого будинку проведено екскурсію по навчальному закладу та продемонстровано роботу пожежно-рятувальної частини, організовано показове виконання вправ з пожежною драбиною та саморятування з верхніх поверхів будівлі.

На завершення колектив училища організував солодкий стіл для найменших гостей свята, а курсанти та учні подарували дітям невеличкі подарунки.

У черговий раз училищна  родина  продемонструвала акт доброї волі та подарувала краплинку любові знайомим незнайомцям, які потребують уваги та підтримки.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10