https://www.high-endrolex.com/10 Володимир Садковий: пріоритетним у своїй роботі вважаю не зупинятись на досягнутому, рухатися тільки вперед, до нових звершень, а колектив, сподіваюсь, мене підтримає | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.02.2016
НУЦЗУ

Володимир Садковий: пріоритетним у своїй роботі вважаю не зупинятись на досягнутому, рухатися тільки вперед, до нових звершень, а колектив, сподіваюсь, мене підтримає

25 лютого у клубі університету відбулася щорічна конференція трудового колективу навчального закладу, під час якої ректор НУЦЗУ генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий відзвітував про роботу на посаді за минулий рік.
Виступаючи перед зібранням, генерал Садковий зауважив, що у минулому 2015 році колектив університету продовжував виконувати основні свої завдання. Позитивна оцінка діяльності колективу, яку дала комплексна перевірка ДСНС України, що працювала в університеті рік тому з 23 по 28 лютого, дала впевненості у правильному виборі пріоритетів в роботі та визначила основні напрямки діяльності на 2015 рік, що, на думку Володимира Петровича, й було реалізовано. Спираючись на попередні надбання та підтримку колективу, Володимир Садковий направляв свої зусилля на забезпечення ролі навчального закладу як провідного у галузі підготовки фахівців для сфери цивільного захисту, захист інтересів університету на рівні ДСНС і МОН України, а також на подальшу функціональну, організаційну, структурну та кадрову розбудову університету з метою оптимізації його діяльності. Інтелектуальний та науковий потенціал НУЦЗУ визнаний міжнародною науковою спільнотою і змушує по-новому оцінювати ефективність та результативність функціонування вишу, висуваючи нові вимоги до спеціалістів. Наразі Національний університет цивільного захисту України входить до когорти Європейської асоціації університетів. У 2015 році колектив університету реалізував такі заходи:
- під час скорочення чисельності бакалавратів, яке здійснює МОН відповідно до запровадження вимог нового Закону України «Про вищу освіту», збережено традиційні бакалаврські спеціальності «Пожежна безпека» та «Цивільний захист», а також впроваджено нові спеціалізації у рамках нового переліку спеціальностей;
- успішно проведено процедуру ліцензування підготовки за освітнім ступенем «магістр» за спеціальністю «Державне управління» та здійснено перший набір на навчання;
- створено новий структурний підрозділ, який здійснює у комплексі з відповідною кафедрою освітню та наукову діяльність в галузі державного управління;
- у 2015 році університет продовжив проведення на своїй базі ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисциплін «Цивільний захист» та «Основи охорони праці», а взагалі за результатами ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за різними дисциплінами у минулому навчальному році наші курсанти та студенти отримали 6 призових місць;
- на виконання наказу МНС України від 20.02.2012 року № 510 «Про заходи щодо заохочення відмінників навчання навчальних закладів МНС України» за результатами екзаменаційних сесій протягом навчального року 115 курсантів отримували (два семестри поспіль) 50 або 25 відсоткову надбавку до посадового окладу (50 відсотків – 56 курсантів, 25 відсотків – 59 курсантів);
- за минулий рік на курсах гірничої та рятувальної підготовки пройшли навчання 98 матросів-рятувальників, 60 плавців-рятувальників, 42 рятувальники-верхолази, 42 верхолази та 12 водолазів, на курсах спеціальної підготовки пройшли навчання 440 осіб; та навчання з питань охорони праці пройшли 37 осіб;
- переможцями і призерами ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2014/2015 навчальному році стали 25 вихованців навчального закладу. У цьому році п’ятий рік поспіль університет стає базовим з проведення інтелектуальних перегонів з галузі «Цивільна оборона та пожежна безпека».
На виконання Закону України «Про вищу освіту» ухвалено та розпочало діяти власне Положення про організацію освітнього процесу в університеті.
В минулому році в університеті було забезпечено належну якість формування контингенту студентів та курсантів в розрізі набору на навчання за всіма спеціальностями, участі студентів, курсантів у наукових заходах та олімпіадах і спортивних змаганнях; зроблено крок уперед за рівнем якості науково-педагогічного потенціалу за рахунок роботи викладачів НУЦЗУ над дисертаційними дослідженнями та отриманими науковими званнями; забезпечено позитивні зсуви у якості наукової та науково-технічної діяльності (винаходи, корисні моделі, підручники, навчальні посібники, монографії, публікації у закордонних та вітчизняних фахових виданнях тощо).
Як основний підсумок діяльності колективу університету - можна навести результати незалежного рейтингу ТОП-200 ВНЗ України під егідою ЮНЕСКО, у якому показник НУЦЗУ піднявся на 9 пунктів - 152 місце (2010 р. – 167, 2011 р. -167, 2012 р. – 168, 2013 р. та 2014 р. – 162) та 129 місце у консолідованому рейтингу ВНЗ України (ТОП-200, Scopus та Webometrics), у якому представлено всі 286 ВНЗ України.
Сьогодні в університеті працюють 255 науково-педагогічних та наукових працівників, в тому числі 33 доктори наук, 181 кандидат наук, 25 професорів, 135 доцентів та старших наукових співробітників. Тільки протягом минулого року отримали вчене звання професора – 4 співробітники, доцента та старшого наукового співробітника – 15.
Сьогодні кількість угод про співробітництво в освітній та науковій сферах, укладених університетом із закордонними партнерами, дорівнює шістнадцяти. Серед партнерів університету Технічний університет-Варна, Болгарський Університет імені Асена Златарова, Варненський Вільний університет та Варшавський Університет соціальної психології, угоди з якими передбачають окрім обміну студентськими групами, викладачами, спільних наукових досліджень та участі у Європейських програмах фінансування роботу з організації підготовки студентів за програмою подвійного (спільного) диплому.
Результатом роботи із залучення на навчання іноземних громадян стало те, що наразі в Університеті навчається 418 іноземних громадян.
Відповідно до вимог сьогодення та завдяки активному впровадженню інноваційних технологій в навчально-виховний процес в університеті триває оновлення навчальних аудиторій, науково-дослідних лабораторій, науково-навчальних комплексів. На сьогодні їх функціонує понад 30.
У лютому 2016 року відновлено будівництво нової їдальні по вулиці Чернишевська, 94, яке планується завершити 1 вересня цього року.
Підсумовуючи, Володимир Садковий виділив пріоритети діяльності колективу університету на наступний рік. Це - продовження заходів щодо реалізації в університеті норм та вимог нового Закону «Про вищу освіту» та забезпечення ролі навчального закладу як провідного в системі Державної служби України з надзвичайних ситуацій та МОН Україні; збереження та примноження професійних традицій у підготовці випускників НУЦЗУ в умовах реформи переліку спеціальностей та освітньої діяльності, яку здійснює МОН України; з урахуванням визнання МОН України результатів незалежного (під егідою ЮНЕСКО) рейтингування вищих навчальних закладів України продовження роботи з нарощення показників за його критеріями; цілеспрямована підтримка факультетів та кафедр університету, як основних навчально-наукових структурних підрозділів, що провадять навчально-методичну та науково-дослідну діяльність за пріоритетними напрямами та здійснюють підготовку фахівців, в першу чергу, за новими спеціальностями та спеціалізаціями, перспективними для університету; організація та забезпечення наполегливої та конкретної роботи керівництва університету, факультетів, кафедр, кожного наукового та науково-педагогічного працівника щодо вирішення всього комплексу питань науково-дослідної діяльності та реалізації наукового потенціалу університету як з точки зору створення та модернізації матеріально-технічної бази наукових підрозділів та кафедр, так й активізації "людського фактору" у наукових дослідженнях, винахідницькій діяльності, розвитку наукових шкіл та досягнень тощо.




За матеріалами звіту





 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10