https://www.high-endrolex.com/10 Комплексні практичні заняття на спортивно-тренувальному комплексі інституту | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.02.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

Комплексні практичні заняття на спортивно-тренувальному комплексі інституту

З 08 до 10 лютого на спортивно-тренувальному комплексі ЧІПБ були проведені комплексні практичні заняття з курсантами та студентами 3-го курсу за участю підрозділів аварійно-рятувального загону спеціального призначення У ДСНС України у Черкаській області.
Основна мета занять полягала у закріпленні знань, вмінь та навичок курсантами та студентами, отриманих під час вивчення дисциплін: «Пожежна тактика», «Організація аварійно-рятувальних робіт», «Підготовка газодимозахисника», «Протипожежна та аварійно-рятувальна техніка» та ін. Окрім цього навчальною метою передбачалося підтримка та належному рівні професійної та психологічної готовності майбутніх рятувальників для здійснення успішних дій з організації рятування людей та гасіння пожеж.
Комплексні практичні заняття включали ряд етапів: проведення рятувальних робіт у зимовий період, проведення транспортування потерпілих через перешкоду, проведення пошуку та ідентифікація вибухонебезпечних предметів, робота з протипожежною технікою по забору та подачі води різними способами, гасіння пожеж у житлових будинках, гасіння пожеж у природних екосистемах, демонстрація тактико-технічних характеристик пожежних стволів та пристроїв подачі піни, облаштування пунктів обігріву та надання психологічної допомоги потерпілим.
«Уміння та навички, які сформувалися у курсантів навчального закладу під час виконання різних вправ на заняттях у подальшому знадобляться їм на практичній діяльності у підрозділах ДСНС України», - наголосив в. о. проректора Національного університету – начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Олександр Тищенко.

 


Кафедра пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт, сектор зв’язків зі ЗМІ та РГ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10