https://www.high-endrolex.com/10 Молебень на честь свята ікони Божої матері «Неопалима Купина» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.09.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

Молебень на честь свята ікони Божої матері «Неопалима Купина»

За церковним календарем сьогодні, 17 вересня, відзначається свято чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Неопалима Купина», яка вважається покровителькою вогнеборців, захисницею від руйнівної сили вогню. Назва ікони Божої Матері «Неопалима Купина» походить від видіння Мойсеєм купини, що горіла і не згоріла, яке зображало Приснодівство Богородиці, і на цій іконі Пресвята Богородиця звичайно зображається оточеною полум'ям.
Перша ікона «Неопалимої Купини» була привезена на Русь із Синаю палестинськими старцями в 1390 році. Іконі приписується чудодійна сила захисту від вогню «вогненного обпалення».
Тож за традицією святковий ранок для співробітників, курсантів та студентів Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля розпочався з божественної літургії, яку провів настоятель храму в честь святого мученика Іоанна Воїна протоієрей Олександр біля храму-каплиці навчального закладу.

 



Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10