https://www.high-endrolex.com/10 Зустріч випускників навчального закладу через 30 років | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.09.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

Зустріч випускників навчального закладу через 30 років

6 вересня інститут відвідали близько 40 випускників нашого навчального закладу 1984 року, які навчалися разом з Віктором Миколайовичем Кібенком. Він був одним із перших ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, особисто очолив ланку газодимозахисної служби та провів розвідку в приміщеннях реакторного відділення у день аварії. Завдяки йому було забезпечено подачу води для гасіння пожежі на покрівлі машинного залу.
Зустрічав гостей проректор Національного університету – начальник Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля генерал-майор служби цивільного захисту Василь Миколайович Андрієнко, який також є випускником нашого навчального закладу 1981 року.
Присутні згадували курсантські роки, розповідали про своє життя. Кожен з них уже чогось досягнув, займає певний статус у суспільстві, але сьогодні, вже досвідченні фахівці мали змогу знову відчути себе курсантами, побачити друзів своєї молодості і пройтися стройовим кроком по рідному плацу.
Також гості оглянули оновлений хол з фотопортретами генералів-випускників, курсантський гуртожиток, сучасну їдальню, центр культури та дозвілля. Всі були приємно вражені змінами, які відбулися в інституті за останній час.
Багато з них є учасниками ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС і побачили себе серед викарбуваних імен на Меморіалі Героям Чорнобиля.
Звичайно, однією з головних тем для розмов була згадка про свого вірного товариша Віктора Кібенка, який назавжди залишився в серцях його друзів по навчанню та службі. Під час ліквідації аварії на ЧАЕС він отримав високу дозу радіоактивного опромінення, від чого і загинув. За мужність, героїзм та самовідданість, виявлені під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, отримав звання «Герой Радянського Союзу» та нагороджений зіркою «За мужність» (посмертно).

 

 



Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10