https://www.high-endrolex.com/10 В інституті відбувся науково-практичний семінар «Практика надання психологічної допомоги учасникам бойових дій, рятувальникам та постраждалим в зоні антитерористичної операції» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.09.2014
ЧІПБ НУЦЗУ

В інституті відбувся науково-практичний семінар «Практика надання психологічної допомоги учасникам бойових дій, рятувальникам та постраждалим в зоні антитерористичної операції»

16 вересня на кафедрі психології та педагогіки факультету цивільного захисту та управління відбувся науково-практичний семінар «Практика надання психологічної допомоги учасникам бойових дій, рятувальникам та постраждалим в зоні антитерористичної операції».
Учасниками семінару стали представники психологічної служби Управління ДСНС України у Черкаській області, науковці-психологи Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, Черкаського районного відділу освіти, практичні психологи. Головною особливістю семінару стали його актуальна тематика та міждисциплінарний науково-практичний характер.
Зі вступним словом до учасників семінару звернувся начальник факультету цивільного захисту та управління кандидат технічних наук, доцент, полковник служби цивільного захисту Томенко Віталій Іванович. Він констатував, що в непростих умовах сьогодення наш навчальний заклад став майданчиком для обговорення важливих проблем психологічного забезпечення діяльності практичних психологів ДСНС України в зоні АТО.
Учасники семінару представили для обговорення актуальні доповіді, які висвітлюють специфіку надання психологічної допомоги учасникам бойових дій в зоні антитерористичної операції, досвід надання психологічної допомоги постраждалому населенню в м. Слов’янську Донецької області, первинну психологічну допомогу постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру, організацію психологічної допомоги з подолання посттравматичного стресу в учасників бойових дій, психологічну допомогу вимушеним переселенцям з Донецької та Луганської областей, психологічну допомогу постраждалим в екстремальних ситуаціях, специфіку роботи практичного психолога з дітьми, що переїхали із зони АТО. У своїх виступах учасники семінару піддали поглибленому аналізу та обговорили порушені проблемні питання, таким чином перетворивши семінар на майданчик для формування творчих зв’язків і обміну досвідом між науковцями та практичними психологами. Начальник кафедри психології та педагогіки А.А. Балицька подякувала учасникам семінару, гостям та висловила сподівання на проведення подібних заходів із обміну досвідом у подальшому.

 



Кафедра психології та педагогіки.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10