https://www.high-endrolex.com/10 Поет-пожежний презентував курсантам МНС серію книжок присвячених питанням пожежної безпеки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.04.2011
ЛДУ БЖД

Поет-пожежний презентував курсантам МНС серію книжок присвячених питанням пожежної безпеки

Курсанти 5 курсу Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України зустрілися із поетом-пожежним Віктором Завєрюхою. Він пройшов усю нелегку стежину служби в пожежній охороні. Віктор Завєрюха, полковник пожежної охорони у відставці родом з Макіївки, презентував серію авторських книг на протипожежну тематику. Вона налічує 20 книг, але опубліковано всього 6 - ті, в яких автор намагався охопити самі основні правила пожежної безпеки.
Кожна книжка серії починається з віршів для самих маленьких дітей, а ближче до кінця йдуть більш осмислені поезії-поради, які стануть в нагоді не тільки дітям, а й їхнім батькам. Ідеї своїх віршів Віктор Олексійович черпає не тільки з власної практики, але і з навколишнього життя.
Автор у своїх віршах намагається повністю піти від трагічності. Всі його твори представлені в жартівливо-ігровій формі, а винуватець завжди постає перед читачем не як злочинець, а як пустун-бешкетник, якого треба не карати, а навчити.
Всі книги, опубліковані пожежникам-поетом, Віктор Завірюха сплатив зі своєї скромної пенсії, а тому тираж маленький, у вільному продажу книг немає. Віктор Олексійович навіть не може дозволити собі купити комп'ютер і до цих пір друкує на друкарській машинці. Однак автор сподівається, що коли-небудь його твори з'являться на полицях всіх книжкових магазинів країни.
В. Завєрюха поділився своїм життєвим досвідом, розповів як боротися із складними ситуаціями та залишатися гідним своєї професії. Порадив курсантам, що пожежний-рятувальник повинен любити свою роботу і відчувати відповідальність за неї.



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10