https://www.high-endrolex.com/10 Назавжди в пам’яті людській | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.04.2011
НУЦЗУ

Назавжди в пам’яті людській

25-й рік не вгамовується біль, заподіяний нашому народові найтяжчою у світі радіаційною катастрофою, а проблеми, породжені нею, не втрачають своєї гостроти й актуальності до сьогодні. 1986 рік... Весна... Чорнобиль... Неможливо забути ці дати, ці слова. 26 квітня стало чорною датою не лише для українського народу, а й для всього людства. У кожній людській душі той трагічний день відізвався тривожним зойком, відчуттям біди, невизначеності майбутнього... Не забуваючи всіх тих, хто заради нас ризикували своїм життям, відважно крокували назустріч незримій небезпеці, 26-го квітня у клубі Національного університету цивільного захисту України було проведено вечір-реквієм з нагоди 25-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС. На заході були присутніми працівники навчального закладу, які першими відгукнулись на трагедію, - Микола Кулєшов, Юрій Сенчихін, Андрій Чернуха, Сергій Кулаков, В’ячеслав Мірошниченко, Олексій Микіша, Едуард Пащенко, Олександр Тімченко, Віталій Христенко, Іван Олексенко. Вони поділились спогадами про ті страшні дні.
Всіх героїв Чорнобиля, які віддали своє життя, вшанували хвилиною мовчання та провели покладання квітів до пам’ятника Чорнобильцям у Молодіжному парку. Від Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України за бездоганну службу та відданість Батьківщині, проявлений героїзм і сумлінну працю під час ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, високий професіоналізм, наполегливість, ініціативу і значний внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, активну громадську діяльність та з нагоди 25-х роковин Чорнобильської катастрофи присвоєно звання «Почесний член асоціації ветеранів» Володимиру Палюху, відзнакою Асоціації «Медаллю – «За доблесть і звитягу» нагороджено Миколу Кулєшова, Почесною грамотою – Юрія Сенчихіна, грамотою – Андрія Чернуху. Оголошено подяку Івану Ляшевському, Олексію Микіші, Едуарду Пащенку. Грамотою ГУ МНСУ в Харківській області нагороджено Олександра Тімченка, Віталія Христенка, Олександра Дугіна, Сергія Кулакова, В’ячеслава Мірошниченка, Івана Олексенка, Сергія Душечкіна. Міцного здоров’я Вам, справжні герої, оптимізму й наснаги!
Приємно було спостерігати радісні зустрічі чорнобильців і водночас важко було дивитись, як ховаються в отих сміливих очах пекучі сльозинки пам’яті. Пам’яті про тих, хто віддав своє життя і здоров’я всепоглинаючому атому.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10