https://www.high-endrolex.com/10 В рамках підготовки до Євро-2012 Україна та Польща втілюють вже другий міжнародний проект з питань безпеки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.04.2011
ЛДУ БЖД

В рамках підготовки до Євро-2012 Україна та Польща втілюють вже другий міжнародний проект з питань безпеки

В рамках підготовки до Євро-2012 Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС України та Головна школа пожежно-рятувальної служби Польщі розгорнули масштабний міжнародний проект «Евакуація». Участь у ньому беруть провідні фахівці та науковці, які займаються питаннями безпеки людини. Проект передбачає декілька етапів, та фінансується Міністерством закордонних справ Польщі.
Першим етапом стала міжнародна науково-практична конференція у Варшаві присвячена проблемам екстреної евакуації людей з об’єктів з масовим перебуванням людей. Участь у ній взяли понад 250 провідних фахівців та науковців світу. Україну на конференції представляв проректор з науково-дослідної роботи Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС, кандидат технічних наук, старший науковий співробітник Василь Ковалишин.
Наступний етап заплановано на червень 2011 року. Він передбачає міжнародні навчання рятувальних та екстрених служб «PIONKI 2011», які пройдуть в Польщі. У навчаннях запланована участь представників з України, Білорусії, Литви, Латвії, Естонії, Румунії, Франції та Німеччини. Також в червні заплановані спеціальні навчання по евакуації людей у віртуальній лабораторії Головної школи пожежно-рятувальної служби Польщі.
Заключним етапом стануть масштабні навчання з евакуації людей зі стадіону та готелю, які заплановано провести у Львові восени.
Ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС Михайло Козяр розповів, що це вже другий проект, який успішно реалізується Україною та Польщею в рамках підготовки до Євро-2012. Крім нашого навчального закладу участь у проектах беруть представники Національного університету цивільного захисту та Академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. «В минулому році ми спільно з Польською стороною реалізували проект «Пандемія, криза, катастрофа. Час діяти спільно». Проект передбачав інтеграцію української системи цивільного захисту у загальноєвропейський механізм забезпечення безпеки людини. Метою проекту була адаптація українських фахівців, які працюють в галузі безпеки людини, до спільної роботи з міжнародними системами цивільного захисту і, зокрема, з Механізмом цивільного захисту Європейської Спільноти, вироблення спільних методів та підходів до ліквідації різних надзвичайних ситуацій і, особливо, тих, які мають транскордонний характер», - додав М. Козяр.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10