https://www.high-endrolex.com/10 Міністр МНС України В.Балога відвідав Львівщину | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.04.2011
ЛДУ БЖД

Міністр МНС України В.Балога відвідав Львівщину

31 березня 2011 року відбулась робоча поїздка Міністра України з питань надзвичайних ситуацій Віктора Івановича Балоги у Львівську область. Метою робочою поїздки Міністра стало ознайомлення із проблемними питаннями техногенної безпеки в регіоні та проведення спільного із Львівською обласною державною адміністрацією засідання міжвідомчої робочої групи Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Основним питанням, що розглядалося в ході робочого візиту Міністра став хід ліквідації наслідків паводку, що стався 23-27 липня 2008 року та проблемні питання протипаводкового захисту на території Львівської області.
Міністр В.Балога здійснив обліт території будівництва захисних протипаводкових польдерів поблизу сіл Бабино, Хлопчиці, Чайковичі, Волоща, Тершаків та Поляна. У с. Поляна-Монастирець Городоцького району Віктор Балога оглянув недобудований міст через р. Дністер, ознайомився із протипаводковими заходами у басейні р. Дністер та поспілкувався із місцевими мешканцями.

В.Балога заявив, що сьогодні є готовність профінансувати мости і дороги як державного, так і комунального, місцевого значення. Найближчим часом, за його дорученням, на обласному рівні буде проведено повторну експертизу кошторисної вартості будівництва цих об’єктів, після чого виділятимуть фінансування.

Після ознайомлення із ходом реалізації протипаводкових заходів, В. Балога провів у Львівській обласній державній адміністрації засідання міжвідомчої робочої групи Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Під час засідання обговорювались проблемні питання забезпечення техногенної безпеки регіону. Зокрема, мова йшла про захист територій м. Червонограда та населених пунктів Сокальського району від підтоплень, пов’язаних із функціонуванням та ліквідацією вугледобувних підприємств ДП “Львіввугілля”. Також були порушені проблемні питання подолання екологічних наслідків тривалого видобутку нафти та озокериту на території м. Борислава та реалізації комплексних проектів відновлення екологічної рівноваги та ландшафту і рекультивації, порушених гірничими роботами земель у зоні діяльності гірничо-хімічних підприємств області.

   По завершенню засідання Міністр В.Балога вирушив до парку ім. Папи Римського Іоана Павла ІІ, де взяв участь у заходах з озеленення міста Львова. Віктор Балога спільно із головою Львівською ОДА Михайлом Цимбалюком, мером Львова Андрієм Садовим, начальником ГУ МНС України в Львівській області Сергієм Дмитровським та ректором Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Михайлом Козяром, висадив у парку саджанці калини та сакури на знак вшанування подвигу героїв-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС та підтримки громадян Японії, що постраждали внаслідок землетрусу і аварії на АЕС «Фукусіма-1».



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10