https://www.high-endrolex.com/10 Делегація ЛДУ БЖД МНС ознайомилась із системою цивільного захисту Болгарії | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.04.2011
ЛДУ БЖД

Делегація ЛДУ БЖД МНС ознайомилась із системою цивільного захисту Болгарії

В рамках участі у VI Міжнародної науково-практичної конференції «Цивільний захист – 2011», яка проходила у Болгарії в м. Софія, представники Львівського державного університету безпеки життєдіяльності відвідала Болгарський Центр прийому та обробки оперативної інформації – «Call-center 112», ознайомилась із його структурою, організацією роботи та основними завданнями. Представники Центру продемонстрували порядок роботи, технічне та програмне забезпечення, яке використовується при отриманні та обробці інформації про надзвичайну ситуацію. Також було продемонстровано порядок взаємодій між службами міста оскільки пожежна охорона Болгарії знаходиться у єдиній структурі з Міністерством внутрішніх справ. На території «Call-center 112» знаходиться GPS приймач, за допомогою якого визначається місцезнаходження абонента, доповідача про надзвичайну ситуацію. На постійному оперативному чергуванні може знаходитьсь 15 диспетчерів, 5 працівників технічного забезпечення з начальником зміни. Диспетчери володіють трьома мовами (англійською, німецькою, російською), а за необхідності до роботи залучаються додаткові лінгвісти.
25 березня 2011 року представники закордонних делегацій, разом з делегацію Львівського державного університету безпеки життєдіяльності взяли участь в роботі круглого столу з керівництвом Академії МВС Республіки Болгарії, на якому були присутні заступник ректора доцент, доктор Любомир Кирилов Тимчев та декан факультету пожежної безпеки доцент, доктор Георгій Ботєв. На засіданні керівництво академії ознайомило делегації зі структурою, історією, матеріально-технічною та науково-дослідною базою Академії МВС Республіки Болгарії.
26 березня 2011 року делегація відвідала територіальний підрозділ протипожежної служби одного з департаментів Республіки Болгарія. Керівництво підрозділу представило пожежну та аварійно-рятувальну техніку, яка залучається для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, засоби захисту рятувальників, пожежно-технічне обладнання та службові приміщення. Делегація університету ознайомилась із структурою функціонування, системою взаємодій із службами міста для ліквідації надзвичайних ситуації техногенного та природного характеру.
Разом з тим, представники міжнародних делегацій ознайомилися із технічним забезпеченням та порядком підготовки фахівців на основі дистанційного навчання, що функціонує у навчальних закладах Республіки Болгарія та Російської Федерації.
Делегація ознайомилась з актуальністю на перспективою підготовки фахівців за напрямком «Менеджмент кризових ситуацій», навчання яких здійснюється на базі факультету пожежної безпеки Академії МВС Республіки Болгарія.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10