https://www.high-endrolex.com/10 У Національному університеті цивільного захисту України триває ліцензування нових спеціальностей | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.04.2011
НУЦЗУ

У Національному університеті цивільного захисту України триває ліцензування нових спеціальностей

Наразі у Національному університеті цивільного захисту України працюють експертні комісії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з ліцензування нових спеціальностей підготовки спеціалістів та магістрів: «Цивільний захист», «Управління у сфері цивільного захисту», «Управління пожежною безпекою», «Охорона праці у сфері цивільного захисту» та підвищення кваліфікації керівних кадрів у галузі «Цивільна безпека».
Сьогодні населення та територія України перебувають під значним негативним впливом техногенних та природних вражаючих чинників, які призводять до виникнення надзвичайних ситуацій і небезпечних подій, загибелі людей на виробництві і в побуті, погіршення умов життєдіяльності населення, забруднення навколишнього природного середовища та значних економічних збитків. Свідченням цьому є останні події в різних регіонах України й на Слобожанщині - вибухи газу в Дніпропетровську, на шахті ім. Засядько у Донецьку, вибухи боєприпасів у Новобогданівці та Лозовій, природні та техногенні катаклізми в Закарпатті тощо. До ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та екологічного характеру залучаються сили та засоби Єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій. Саме це вимагає удосконалення та використання найбільш ефективних мір з попередження, запобігання виникненню та ліквідації наслідків таких надзвичайних ситуацій. З цією метою поглиблюються та розширюються напрями підготовки фахівців. Сьогодення вимагає – Національний університет цивільного захисту України забезпечує. Так, найстаріший вищий навчальний заклад пожежно-рятувального профілю, що має за плечима майже 85-річну славну історію розвитку, готує спеціалістів за такими напрямами: «Пожежна безпека», «Психологія», «Пожежегасіння та аварійно-рятувальні роботи», «Охорона праці», «Хімічні технології», «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», «Цивільний захист».
Робота експертної комісії МОН України розпочалась 29-го березня і триватиме до 1-го квітня.
Як значив перший проректор з навчальної та методичної роботи полковник служби цивільного захисту Олег Назаров, нові спеціальності повністю відповідають сучасним вимогам Єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій. Підготовка фахівців здійснюється відповідно до європейських стандартів захисту населення від наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру та проведення Євро-2012.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10