https://www.high-endrolex.com/10 В Національному університеті цивільного захисту впроваджуються європейські норми безпеки. Харківські рятувальники повним ходом готуються до Євро–2012. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

31.03.2011
НУЦЗУ

В Національному університеті цивільного захисту впроваджуються європейські норми безпеки. Харківські рятувальники повним ходом готуються до Євро–2012.

4 квітня, о 9 годині, на навчальному полігоні університету по вулиці Баварська, 7 розпочнуться тактичні навчання і відпрацювання взаємодії органів управління та сил Єдиної державної системи цивільного захисту (ЄДСЦЗ) при ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного характеру, які можливі під час проведення Євро-2012 у  Харкові.
Це перші широкомасштабні навчання рятувальників в Національному університеті цивільного захисту Україні до проведення Єврочемпіонату-2012  із залученням сил і матеріально-технічних засобів вищого навчального закладу, ГУ МНС України в Харківській області, оперативно-рятувальної  служби  Харкова, мобільного шпиталю 65-військової частини військового медичного клінічного центру північного регіону, навчального  центру оперативно-рятувальних сил цивільного захисту м. Мерефа.

Навчання проводяться з метою тренування слухачів магістратури виконання обов’язків членів групи управління; розгортання пересувного пункту управління; розгортання роботи мобільного шпиталю; розгортання комплексу життєзабезпечення; тренування курсантів 4 курсу факультетів  оперативно-рятувальних сил та пожежної безпеки.

Навчання розпочнуться із розгортання пересувного пункту управління та мобільного шпиталю, розповів прес-службі університету начальник кафедри пожежної тактики  та аварійно-рятувальних робіт, майор служби цз  Олексій  Бабенко. О 9.00. буде подана увідна про аварійну посадку літака. В осередки ураження  відправляться аварійно-рятувальні підрозділи. На місці проведення рятувальних робіт розгорнуть роботу мобільні оперативні групи, а вже далі – відпрацювання епізодів навчань:

Епізод 1. „Гасіння пожежі та проведення рятувальних робіт з літака АН-26”.

Епізод 2. „Проведення аварійно-рятувальних робіт в осередку хімічної аварії.”

Епізод 3. „Проведення аварійно-рятувальних робіт при ДТП на міському транспорті”.

Епізод 4. „Проведення пошуково-рятувальних робіт на зруйнованих будівлях”

Епізод 5. „Відновлення герметичності трубопроводу, що прокладений водоймищі”.

Легенда навчань: під час проведення Євро-2012 в місті Харкові  здійснив аварійну посадку вантажний літак АН-26. Біля місця аварійної посадки розташоване підприємство з переробки та зберігання небезпечно хімічних речовин (НХР). Літаком була зруйнована адміністративна будівля підприємства, ємність з НХР зазнала пошкоджень. Неподалік підприємства проходив маршрут міського транспорту. Внаслідок розльоту частин літака та уламків будівель були пошкоджені декілька автомобілів. Виникло масштабне ДТП. В залежності від конструктивних особливостей та умов будування будівлі зазнали різних ступенів руйнування від повних до слабких. В зонах руйнування виникли пожежі. Внаслідок розльоту уламків при вибуху пошкоджений трубопровід, який знаходиться у ставку. Створюється зона локального забруднення водоймищ та прибережної зони, існує загроза викиду стічних вод у водоймища області. 

Треба зазначити,  що в  першій столиці до Свята футболу вже зроблено чимало: побудовано стадіон, новий термінал аеропорту, споруджуються готелі, дороги, закуповується необхідний транспорт.  Організатори також не забувають і про безпеку як гравців, так і вболівальників. Адже до міст, які прийматимуть гостей єврочемпіонату, УЄФА висуває високі вимоги у сфері безпеки, медицини, інституту стюардів, уболівальницького руху. Європейська система безпеки під час футбольних подій насамперед спрямована на упередження кризових ситуацій.

 «У регіоні є правильне розуміння того, що досвід необхідно напрацьовувати з урахуванням регіональних особливостей приймаючих міст, тому що у Львові вони одні, у Харкові – інші, у Донецьку – ще інші», - нещодавно повідомив ЗМІ керівник Міжвідомчого координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку Олександр Бірсан. – Робота з підготовки Харкова до проведення в місті фінальної частини чемпіонату Європи з футболу ведеться досить активно. На сьогоднішній день у Харкові проведено солідний обсяг роботи, у тому числі у сфері забезпечення безпеки. З огляду на те, що до чемпіонату фактично залишився рік, виникає необхідність перевірити себе на практиці, виникає необхідність організації навчально-тренувальної практики в усіх напрямках безпеки», - зазначив Олександр Бірсан.

 

 

 Лариса Кошеварова

Національний університет цивільного захисту України

Фото – архів прес-служби НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10