https://www.high-endrolex.com/10 У Миколаєві відбулася нарада керівників органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.03.2011
НУЦЗУ

У Миколаєві відбулася нарада керівників органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів України

26-го березня у Національному університеті кораблебудування імені адмірала Макарова (м. Миколаїв) відбулася нарада керівників органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів України. Захід під назвою «Завдання і функції органів студентського самоврядування: нові тенденції» організований Всеукраїнською студентської радою та Студентським парламентом Національного університету кораблебудування. У нараді взяв участь і представник Національного університету цивільного захисту України, заступник голови студентського (курсантського, слухацького) самоврядування університету Пислар Роман. Захід зібрав понад 130 студентських лідерів з усіх регіонів України. Учасників привітав ректор Національного університету кораблебудування Сергій Рижков, який наголосив на необхідності підтримки і розвитку студентського самоврядування як важливої складової системи освіти та побажав учасникам плідної роботи.
Під час наради керівники органів студентського самоврядування обговорили питання вдосконалення діяльності Всеукраїнської студентської ради. Зокрема, було презентовано проект нового положення та структури Всеукраїнської студентської ради. Як зазначив Роман Пислар, нова структура базується на трьох принципах. Перше – це відповідальність кожного обраного представника. По-друге, децентралізація, тобто надання органам студентського самоврядування можливості вирішувати свої проблеми на рівні регіону. А також відкритість і прозорість діяльності органу.
Також учасникам наради була презентована анкета моніторингу стану органів студентського самоврядування. Член Секретаріату Всеукраїнської студентської ради наголосив, що наразі відчувається суттєва різниця між органами студентського самоврядування. В одних вишах студентське самоврядування працює на рівні культурно-масової роботи, а в інших – реально впливає на навчальний процес, вирішує соціальні питання. Моніторинг дасть можливість побачити картину в цілому в Україні та розробити механізми розвитку студентського самоврядування.
Також керівники органів студентського самоврядування обговорили нову редакцію Закону України «Про вищу освіту», яка зараз розробляється в МОН України стосовно студентського самоврядування, питання стимулювання наукової діяльності осіб, що навчаються.


Михайло Бондаренко, заступник голови самоврядування НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10