https://www.high-endrolex.com/10 Міністр МНС у Львові проведе засідання щодо ситуації на Стебницькому Держаному гірничо-хімічному підприємстві "Полімінерал" | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

31.03.2011
ЛДУ БЖД

Міністр МНС у Львові проведе засідання щодо ситуації на Стебницькому Держаному гірничо-хімічному підприємстві "Полімінерал"

31 березня 20011 за дорученням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова Міністр МНС Віктор Балога спільно з Львівською облдержадміністрацією проведе виїзне засідання Державної комісії ТЕБ та НС щодо ситуації на Стебницькому Держаному гірничо-хімічному підприємстві "Полімінерал".
Внаслідок видобутку калійної руди підприємством було відроблено декілька сотень камер. В результаті - на двох рудниках на глибині від 90 до 370 метрів утворилося понад 30 млн. куб.м пустот. У зоні впливу цих підземних порожнин на поверхні розташовані житлові будинки міста Стебник, високовольтні ЛЕП, водоканалізаційні мережі міст Дрогобича та Трускавця, залізниця державного значення Київ-Трускавець, автомагістраль. Підземні виробки сягають зон санітарної охорони курорту Трускавець.
Для попередження техногенної катастрофи необхідно негайно завершити роботи з будівництва обвідного каналу та засипати карстові провалля в долині р.Вишниці, а також провести буріння свердловин для розкриття карстового каналу та його закладки. На фінансування цих робіт у 2011 році у державному бюджеті передбачено 51 млн. грн.
Міністр МНС у Львівській області спільно з зацікавленими міністерствами та відомствами вивчить ситуацію, що склалася у Стебнику і надасть інформацію для прийняття рішення Кабінетом Міністрів.



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10