https://www.high-endrolex.com/10 Практичні заняття з організації аварійно-рятувальних робіт при ДТП | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.03.2011
ЛДУ БЖД

Практичні заняття з організації аварійно-рятувальних робіт при ДТП

Курсанти та студенти Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС вчилися практично організовувати аварійно-рятувальні роботи під час ДТП за участі пасажирського автобусу. Заняття організувала кафедра пожежної тактики та аварійно рятувальних робіт з курсантами та студентами 4 курсу, які навчаються за напрямом підготовки «Транспортні технології». Курсанти та студенти розглянули, як організовуються аварійно-рятувальні роботи, розподіляються обов’язки між рятувальниками, способи стабілізації аварійного транспортного засобу, працювали з аварійно-рятувальним інструментом , провели деблокування потерпіли з наданням першої медичної допомоги та транспортування потерпілих. Розглянули й таке важливе питання, як безпека праці при проведенні аварійно-рятувальних робіт.
Старший викладач кафедри пожежної тактики та аварійно рятувальних, майор служби цивільного захисту Віктор Ковальчук розповів, що до даного заняття були залучені офіцери, які проходять навчання на факультеті доуніверситетської підготовки й післядипломної освіти. Це дало змогу багатьом з них пригадати практичні навички роботи з аварійно-рятувальним інструментом, а що саме головне, поділитись досвідом з курсантами та студентами.
«Порівняно з 2009 роком кількість НС на транспорті за 2010 рік збільшилася на 44% - 15 , кількість загиблих - майже у 2 рази», - розповів В. Ковальчук.

ДОВІДКА
Найбільш резонансні ДТП:

• НС державного рівня виникла біля с. Максимівка Нікопольського району Дніпропетровської області на 115 км залізничного перегону "Марганець - Нікополь" залізничної дороги "Кривий Ріг - Запоріжжя", де, на нерегульованому залізничному переїзді, внаслідок порушення Правил дорожнього руху водієм, сталося зіткнення маршрутно-рейсового автобусу марки БАЗ "Еталон" з маневреним локомотивом. У результаті аварії загинуло 45 осіб (з них 3 дитини) та постраждало - 8 пасажирів автобусу.
НС місцевого рівня:
• поблизу с. Нечаяне Миколаївського району Миколаївської області на 103 км автошляху Одеса - Мелітополь - Новоазовськ у результаті зіткнення легкового автомобіля та вантажівки загинуло 8 осіб та 3 - постраждало;
• поблизу с. Мирошниківка Коломацького району Харківської області на 397 км траси Київ - Харків - Довжанський, де внаслідок зіткнення легкового автомобіля із вантажівкою загинуло 7 пасажирів автомобіля "Мерседес Бенц".


Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10