https://www.high-endrolex.com/10 ДВОЄ КУРСАНТІВ-СПОРТСМЕНІВ АПБ СТАЛИ СРІБНИМИ ПРИЗЕРАМИ ДРУГОЇ ОЛІМПІАДИ БОЙОВИХ МИСТЕЦТВ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.03.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

ДВОЄ КУРСАНТІВ-СПОРТСМЕНІВ АПБ СТАЛИ СРІБНИМИ ПРИЗЕРАМИ ДРУГОЇ ОЛІМПІАДИ БОЙОВИХ МИСТЕЦТВ

    П’ятеро курсантів Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України у складі збірної Черкаської області з хортингу взяли участь у Другій Олімпіаді бойових мистецтв, що пройшла у Києві 12 березня. Організатори Олімпіади – Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національний Олімпійський комітет України та Міжнародний Союз бойових мистецтв.
    За програмою Олімпіади на десяти майданчиках одночасно проходили поєдинки з кіокушин карате, хортингу, бойового самбо, боротьби Кураш, сумо, рукопашного бою, комбат дзю-дзюцу, тхеквондо, кунгфу-саньда та окремо – рекорди від стронгменів, за перемогу в яких боролися в особистому заліку спортсмени з 35 країн світу: США, Росії, Республіки Білорусь, Великобританії, Японії, Франції, Австрії, Німеччини, Італії, Чехії, Ірану, Грузії, Азербайджану та ін.
    У програму змагань з хортингу входили трихвилинні двораундові відбірковий (без шлемів, з боксерськими рукавичками) та фінальний (без шлемів; перший раунд з боксерськими рукавичками, другий – без рукавичок) тури у трьох вагових категоріях: до 70, 80, 90 кг.
    «Під час Олімпіади кожен із членів збірної команди Черкаської області з хортингу – вихованці Академії пожежної безпеки, курсанти 4 курсу Петро Поліщук, Роман Ворона, Олег Ульянов та курсанти 2 курсу Ігор Гальчук і Дмитро Пирогов показали високі результати, – розповідає тренер збірної, президент Федерації хортингу в Черкаській області, майстер спорту України міжнародного класу з карате, викладач кафедри фізичної підготовки АПБ старший лейтенант служби цивільного захисту Аза Шульга. – Хлопці вперше виступали на змаганнях найвищого рівня, де їхніми супротивниками були найсильніші спортсмени світу. Проте досвід, який вони отримали, без сумніву, додав їм спортивного азарту і стане стимулом для самовдосконалення та майбутніх перемог!»
    Прекрасну спортивну підготовку та високу техніку показав у відбірковому турі у ваговій категорії до 70 кг Дмитро Пирогов. Молодий пожежник-рятувальник виграв усі чотири бої з двома «чистими» перемогами (на перших хвилинах) та двома «технічними» перемогами (за кількістю набраних очок), але отримав серйозну травму ноги, яка завадила йому виграти чемпіонський титул під час фінальних боїв. Тож під час нагородження Дмитро отримав лише срібну медаль.
    Здивував свого тренера успіхами у відбірковому турі і Роман Ворона. Хлопець займається бойовими мистецтвами лише другий рік і не має достатнього досвіду для участі у змаганнях. Проте з перших же секунд першого бою так захопився, що, маючи характер достатньо врівноваженої і спокійної людини, просто забив супротивників своїм спортивним напором. У відбірковому турі Роман отримав дві «чисті» і дві «технічні» перемоги, але допустив помилку у фіналі і посів лише друге місце у ваговій категорії до 90 кг.
     У тій же ваговій категорії третє місце посів Олег Ульянов. Він програв свій третій поєдинок лише тому, що не зміг побороти втому від переможної боротьби у двох перших, які провів на високому технічному рівні.

    Ігор Гальчук виборов третє місце у ваговій категорії до 80 кг. Хлопець успішно виступив у двох перших поєдинках, але під час третього отримав таку серйозну травму, що вирішив «зійти з дистанції». А от Петро Поліщук у тій же ваговій категорії завершив змагання вже після першого поєдинку, бо отримав за жеребкуванням надто сильного супротивника.
Цікаво, що згідно з правилами проведення Олімпіади бойових мистецтв, нагороди отримали лише шість фіналістів – чемпіони змагань та срібні призери у трьох вагових категоріях.
    26-27 березня у Києві пройде Чемпіонат України з хортингу. В ньому у складі збірної Черкаської області візьмуть участь курсанти АПБ Дмитро Пирогов, Ігор Гальчук та Роман Ворона. Решта хлопців у цей час буде проходити стажування пожежника-рятувальника у підрозділах МНС України. Спортивні здобутки – це чудово, але професійні – на першому плані!


На фото зліва направо: Ігор Гальчук, Роман Ворона, Аза Шульга, Дмитро Пирогов, Петро Поліщук; на рингу у чорній майці Дмитро Пирогов; бій виграв Ігор Гальчук.
 



 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10