https://www.high-endrolex.com/10 ЗМАГАЮТЬСЯ ПОЖЕЖНИКИ-ПРИКЛАДНИКИ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.03.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

ЗМАГАЮТЬСЯ ПОЖЕЖНИКИ-ПРИКЛАДНИКИ

    У спортивно-оздоровчому комплексі Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) проходить Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту в закритих приміщеннях.
    Пожежно-прикладний спорт – основа з основ фізичного виховання рятувальників – людей, які день і ніч живуть і працюють за програмою готовності номер один. Порівняно з іншими, традиційними видами спорту, які культивуються здавна, пожежно-прикладний – ще досить молодий вид спорту. Він був започаткований у 1937 році саме в Україні, і нині переживає час чи не найвищого свого розквіту.
    У 50 роках минулого століття саме українські та російські методичні розробки, нормативи, правила, положення було поширено та взято на озброєння у Німеччині, Італії, Австрії, Сполучених Штатах Америки та інших країнах світу. У 1963 році пожежно-прикладний спорт увійшов до Єдиної всесоюзної спортивної класифікації, а в 1964-му було створено Федерацію ППС, затверджено нормативи майстра спорту, кандидата у майстри спорту, нормативи розрядників.
    Протягом всього цього часу складалися і вдосконалювалися методичні засади, положення, нормативи і правила проведення змагань з пожежно-прикладного спорту, створювалася неповторна українська тренерська школа та спортивні традиції. Нині українські рятувальники є основними суперниками для найсильніших спортсменів-прикладників світу. Починаючи з 2002 року, коли Україна вступила до Міжнародної спортивної федерації пожежників та рятувальників, збірна команда України з ППС ставала бронзовим призером (у 2002 році) та двічі срібним призером (у 2004 та 2006 роках) чемпіонатів світу і виборола перше місце на шостому чемпіонаті світу, який пройшов у минулому році у м. Донецьку. Також українська збірна була бронзовим призером чемпіонату Європи у 2005 році, багаторазовим чемпіоном та призером міжнародних змагань.
    Черговий Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту в закритих приміщеннях, який проходить на базі Академії пожежної безпеки, стане першим етапом відбору кращих спортсменів до збірної України, яка у вересні цього року в м. Котбус (Німеччина) візьме участь у сьомому чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту.
    Зважаючи на те, які результати показують українські прикладники на Чемпіонаті України з пожежно-прикладного спорту в закритих приміщеннях, у збірної України є значні шанси утримати титул чемпіона світового рівня.
    Третього березня учасники Чемпіонату змагалися у вправі зі штурмовою драбиною. У фінальному забігу основними претендентами на звання чемпіона були троє вихованців Академії пожежної безпеки: випускники – заслужений майстер спорту України з ППС, тренер збірної України з ППС 34-річний Ігор Дагіль (м. Київ), майстер спорту України міжнародного класу з ППС Андрій Ватолін (АР Крим) та курсант п’ятого курсу АПБ, майстер спорту України з ППС Віталій Новгородченко (команда АПБ). Ігор Дагіль посів третє місце з результатом 15.60 сек., Віталій Новгородченко – друге з результатом 13,85 сек., а Андрій Ватолін не просто обійшов супротивників, а й показав результат 13,03 сек., який на сьогодні є кращим за всю історію проведення подібних змагань у закритих приміщеннях і, без сумніву, стане вищим досягненням України з пожежно-прикладного спорту.
    Того ж дня, у змаганнях у встановленні та підйомі по висувній драбині у вікно третього поверху навчальної башти кращий результат 12,32 сек. показали майстри спорту України з ППС Олексій Берднік та Олександр Сагайдачний (Одеська область), друге місце з результатом 12,41 сек. посіли майстер спорту України з ППС Дмитро Трофімов та кандидат у майстри спорту України з ППС Сергій Мінін, третє – з результатом 12,79 сек. – майстри спорту України з ППС Сергій Горбоконь та Володимир Дудка (Київська область).
    Четвертого березня в рамках Чемпіонату проходять змагання з подолання стометрової смуги з перешкодами.

 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10