https://www.high-endrolex.com/10 ДВА НОВИХ РЕКОРДИ УКРАЇНИ ВСТАНОВИЛИ СПОРТСМЕНИ-ПРИКЛАДНИКИ НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ З ППС В ЗАКРИТИХ ПРИМІЩЕННЯХ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.03.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

ДВА НОВИХ РЕКОРДИ УКРАЇНИ ВСТАНОВИЛИ СПОРТСМЕНИ-ПРИКЛАДНИКИ НА ЧЕМПІОНАТІ УКРАЇНИ З ППС В ЗАКРИТИХ ПРИМІЩЕННЯХ

У Черкасах пройшов Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту в закритих приміщеннях – 2011, в якому взяла участь 31 збірна команда. Він став першим етапом відбору кращих спортсменів до збірної України з ППС, яка у вересні цього року в м. Котбус (Німеччина) візьме участь у сьомому чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту. 

Змагання проходили у спортивно-оздоровчому комплексі Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України. Організатори змагань – академія та Управління МНС України в Черкаській області – створили всі умови для того, щоб Чемпіонат пройшов на найвищому організаторському рівні. Про це 4 березня під час нагородження переможців сказав віце-президент Федерації пожежно-прикладного спорту України, головний суддя змагань, суддя міжнародної категорії, начальник відділу Департаменту управління рятувальними силами МНС України полковник служби цивільного захисту Олександр Тарасов. Він подякував керівництву академії та управління від імені Федерації пожежно-прикладного спорту України та МНС України, і, звертаючись до переможців, зауважив, що вже давно не бачив такої напруженої боротьби, адже до останнього забігу спортсменів на стометровій смузі з перешкодами було неможливо визначити команду-переможницю.

В особистому заліку у вправі зі штурмовою драбиною чемпіоном став майстер спорту України міжнародного класу з ППС Андрій Ватолін (АР Крим), чий результат 13,03 сек. став кращим за всю історію проведення подібних змагань з ППС у закритих приміщеннях і, без сумніву, стане вищим досягненням України з пожежно-прикладного спорту. Друге місце з результатом 13,85 сек. виборов майстер спорту України з ППС, курсант п’ятого курсу Академії пожежної безпеки Віталій Новгородченко (команда АПБ), третє – з результатом 15.60 сек. виборов заслужений майстер спорту України з ППС, тренер збірної України з ППС 34-річний Ігор Дагіль (м. Київ). Нагороди переможцям (медалі, дипломи та цінні призи) вручив заступник начальника ГУМНС України в АР Крим, батько чемпіона – Андрій Ватолін-старший. Тут же було оголошено, що керівництво ГУ МНС в АР Крим преміювало переможця-рекордсмена Андрія Ватоліна-молодшого грошима в сумі 10 тисяч гривень.


Нагороди переможцям у встановленні та підйомі по висувній драбині у вікно третього поверху навчальної башти вручав перший проректор АПБ Микола Омельченко. Кращий результат 12,32 сек. показали майстри спорту України з ППС Олексій Берднік та Олександр Сагайдачний (Одеська область), друге місце з результатом 12,41 сек. посіли майстер спорту України з ППС, член збірної України з ППС 2010 року Дмитро Трофимов та кандидат у майстри спорту України з ППС Сергій Мінін (АР Крим), третє – з результатом 12,79 сек. – майстри спорту України з ППС Сергій Горбоконь та Володимир Дудка (Київська область).
Олександр Гаврилко – президент компанії ТОВ «Оберіг-Ф» (м. Київ), яка є офіційним партнером Федерації пожежно-прикладного спорту України, вручив нагороди спортсменам-прикладникам, котрі стали переможцями в подоланні стометрової смуги з перешкодами. Тут чемпіоном-рекордсменом став майстер спорту України з ППС, член збірної України з ППС 2010 року Олександр Андрійчук (Львівський державний університет безпеки життєдіяльності МНС України), чий результат 15,43 сек. є не просто кращим результатом Чемпіонату, а й поки що кращим за всю історію проведення подібних змагань з ППС у закритих приміщеннях. Друге місце в подоланні стометрової смуги з перешкодами посів майстер спорту України з ППС, член збірної України з ППС 2010 року Олександр Баран (м. Київ), третє – заслужений майстер спорту України з ППС, тренер збірної України з ППС Ігор Дагіль (м. Київ).
 

Проректор АПБ по роботі з персоналом полковник служби цивільного захисту Валентин Бузько нагородив переможців Чемпіонату у двоборстві. Тут чемпіоном став заслужений майстер спорту України з ППС, член збірної України з ППС 2010 року Євген Бельченко (Одеська область), друге місце виборов майстер спорту України міжнародного класу з ППС Андрій Ватолін (АР Крим), третє – заслужений майстер спорту України з ППС, член збірної України з ППС 2010 року Юрій Сафатюк (Волинська область).
 

Після нагородження спортсменів, які стали чемпіонами та посіли призові місця в особистому заліку, відбулося нагородження кращих команд та їх тренерів. За загальною кількістю очок перше місце дісталося чемпіону минулого року – команді міста Києва (головний тренер – Ігор Безкровний), друге місце – команді Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України (головний тренер – Віталій Борсук), третє – команді АР Крим (головний тренер – Євген Фіношкін).
 

Команди господарів чемпіонату посіли четверте (команда АПБ) та дев’яте (УМНС України в Черкаській області) місця.
 

Приємними моментами заключної частини змагань стало вручення посвідчення судді національної категорії (звання присвоєне Федерацією пожежно-прикладного спорту України) начальнику збірної з ППС м. Рівне підполковнику служби цивільного захисту Віталію Сасу; оголошення рішення ректорату Львівського державного університету безпеки життєдіяльності МНС України про вручення грошової винагороди у розмірі п’ять тисяч гривень членові команди ЛДУБЖД, рекордсменові змагань Олександру Андрійчуку, по три тисячі гривень – решті членів команди та ордера на однокімнатну квартиру її старшому тренеру – майстру спорту України міжнародного класу, майорові служби цивільного захисту Віталію Борсуку; оголошення про дострокове присвоєння звання «майор служби цивільного захисту» капітанові команди АР Крим, майстру спорту України з ППС, члену збірної України з ППС 2010 року, капітану цивільного захисту Дмитру Трофимову – за підготовку команди АР Крим та її високі спортивні результати на Чемпіонаті; вручення нагород переможцям конкурсу, проведеного у 2010 році Міністерством сім’ї, молоді і спорту України, «кращому спортсмену року» – майстру спорту України міжнародного класу, призерові чемпіонату світу Андрію Присяженку (м. Київ) та «кращому тренеру року» – тренеру збірної команди України з ППС, заслуженому майстру спорту України з ППС, багаторазовому чемпіонові світу Ігорю Дагілю; оголошення наказу про присвоєння спортивних звань та вручення посвідчення «майстер спорту України міжнародного класу» Денису Єсипенку (Луганська область), «майстер спорту України з ППС» – Миколі Меду (Запорізька область), Сергію Матвійчуку (Волинська область), Олександру Ткачу (Одеська область), Роману Тхоруку (ЛДУБЖД), Богдану Кухарю (Житомирська область); вручення цінних подарунків наймолодшому зі спортсменів – учасників змагань 18-річному курсантові першого курсу АПБ Максиму Булдигіну (Черкаська область) та найстаршому – 38-річному Роману Волковському (Запорізька область); оголошення рішення президента компанії ТОВ «Оберіг-Ф» Олександра Гаврилка про виділення коштів на проведення навчально-тренувального збору у Черкасах збірної команди України з ППС.
 

Чемпіонат України з пожежно-прикладного спорту в закритих приміщеннях – 2011 завершився. Аналізуючи його результати, можна із впевненістю стверджувати, що у збірної України з ППС є всі шанси утримати титул чемпіона світового рівня на майбутньому чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту!

 

Світлана Єренкова
фото Сергія Федоренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10