https://www.high-endrolex.com/10 КУРСАНТИ АПБ ГОТУЮТЬСЯ ДО ОЛІМПІАДИ БОЙОВИХ МИСТЕЦТВ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.03.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

КУРСАНТИ АПБ ГОТУЮТЬСЯ ДО ОЛІМПІАДИ БОЙОВИХ МИСТЕЦТВ

«Хортинг» – версія боїв без правил у вигляді двораундового комплекса, батьківщиною якої є Україна.


Офіційного статусу національного виду спорту в Україні цей вид бойового мистецтва набув рік тому. У Черкасах ознайомитися з його особливостями можна у школі бойових мистецтв імені Віктора Синєбрюхова, який нині очолює донька В. Синєбрюхова Аза Шульга – майстер спорту України міжнародного класу з карате, викладач кафедри фізичної підготовки Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси), старший лейтенант служби цивільного захисту.


«Слово «хортинг» походить від назви острова Хортиця, саме там колись вдосконалювали своє бойове мистецтво українські козаки, – розповідає президент Федерації хортингу в Черкаській області Аза Шульга. – Цей вид спорту не потребує особливої антропометрії чи вікового обмеження. Головне – мати загальну фізичну базу бійця. Унікальність хортингу як одного із видів бойового мистецтва полягає в тому, що людина отримує не тільки фізичний розвиток, а й покращує свій психологічний стан, стає більш цілеспрямованою та впевненою. Поєдинки бійців складаються з двох раундів. У першому раунді спортсменові дозволяється спеціальне екіпірування – шорти і рукавиці, у другому передбачається бій без рукавиць».
 

Сьогодні під керівництвом Ази Шульги займаються хортингом понад півсотні черкащан різного віку. У кожного з них різна мета: одні займаються заради фізичного здоров’я та самовдосконалення, інші – заради навичок самозахисту чи спортивних перемог.


12 березня у м. Києві відкриється Друга Олімпіада бойових мистецтв, організаторами якої є Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України, Національний Олімпійський комітет України та Міжнародний Союз бойових мистецтв. Вже вдруге до України з’їдуться спортсмени з 35 країн світу: США, Росії, Республіки Білорусь, Великобританії, Японії, Франції, Австрії, Німеччини, Італії, Чехії, Ірану, Грузії, Азербайджану та ін. На десяти майданчиках одночасно будуть проходити поєдинки з кіокушин карате, хортингу, бойового самбо, боротьби Кураш, сумо, рукопашного бою, комбат дзю-дзюцу, тхеквондо, кунгфу-саньда та рекорди від стронгменів.


В Олімпіаді візьме участь і збірна Черкаської області з хортингу, у складі якої виступатимуть десять найсильніших спортсменів, які пройшли жорсткий попередній відбір. Приємно, що п’ятеро з них – вихованці Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України, курсанти 4 курсу Петро Поліщук, Роман Ворона, Олег Ульянов та курсанти 2 курсу Ігор Гальчук і Дмитро Пирогов.
 

Змагання, які пройдуть у рамках Олімпіади, будуть транслюватися у прямому ефірі Першого національного телеканалу України та в ефірі телеканалів «Боєць» і «Євроспорт».

На фото зліва направо: Олег Ульянов, Петро Поліщук, Дмитро Пирогов, Аза Шульга, Ігор Гальчук, Роман Ворона.


 

Світлана Єренкова
Фото Сергія Федоренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10