https://www.high-endrolex.com/10 У ЗЛАГОДЖЕНИХ ДІЯХ ПІДРОЗДІЛІВ – УСПІХ ШВИДКОГО ПРИБОРКАННЯ ВОГНЮ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.03.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

У ЗЛАГОДЖЕНИХ ДІЯХ ПІДРОЗДІЛІВ – УСПІХ ШВИДКОГО ПРИБОРКАННЯ ВОГНЮ

    24 лютого особовий склад навчальної пожежно-рятувальної частини Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) взяв участь у тактико-спеціальних навчаннях, які проводило Управління МНС України в Черкаській області на території Черкаського обласного госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни.
    За тактичним задумом організаторів навчань на п’ятому поверсі будівлі госпіталю по вул. Ворошилова, 1 виникла пожежа з великим задимленням, яка стала швидко поширюватися коридорами і на момент прибуття пожежно-рятувальних підрозділів сягала площі у 30 квадратних метрів. Враховуючи той факт, що госпіталь є «об‘єктом з масовим перебуванням людей», було «оголошено» найвищий рівень складності та виїзд пожежно-рятувальних підрозділів міста за «третім номером виклику».
    Участь у навчаннях взяли близько п’ятдесяти осіб – пожежники-рятувальники пожежно-рятувальних підрозділів УМНС України в Черкаській області (СДПЧ–2, СДПЧ–1 та ПДПЧ–9), аварійно-рятувального загону спеціального призначення (АРЗ СП), НПРЧ Академії пожежної безпеки, а також працівники черкаської медичної служби; дев’ять одиниць пожежно-рятувальної спецтехніки та два автомобілі швидкої допомоги. Активну участь у навчаннях також брали працівники госпіталю, які у разі виникнення пожежі повинні діяти за спеціально розробленим комплексом дій (найперше, повідомити про надзвичайну ситуацію за викликом «101» та розпочати евакуацію людей).
    По прибуттю на «місце виклику» рятувальники провели розвідку та допомогли працівникам госпіталю евакуювати людей. Проте за тактичним задумом («за словами очевидців») хтось-таки залишився у будівлі. Тож рятувальникам потрібно було знайти «потерпілого» і надати йому першу медичну допомогу…
    Два відділення чергового пожежного караулу НПРЧ Академії пожежної безпеки з автоцистерною та насосно-рукавним автомобілем забезпечували безперебійну подачу води відділенням, які проводили роботи з безпосередньої «локалізації та гасіння вогню». Для цього було встановлено пожежно-рятувальний автомобіль АНР-40(130)63Б на найближче водоймище та прокладено магістральну лінію довжиною 300 метрів.
    Заступник начальника оперативного відділу УМНС України в Черкаській області підполковник служби цивільного захисту Павло Порохняк, коментуючи навчання, зазначив, що такі тренування проводяться регулярно (зазвичай, 2 рази на місяць) на різних об'єктах міста, де ліквідація справжніх надзвичайних ситуацій може бути ускладнена (у місцях скупчення людей, будинках зі складною архітектурою тощо).
 


 

 

Сергій Литвиненко
Світлана Єренкова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10