https://www.high-endrolex.com/10 В гостях у курсантів Національного університету цивільного захисту МНС побували вихованці Харківської Духовної Семінарії | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.11.2010
НУЦЗУ

В гостях у курсантів Національного університету цивільного захисту МНС побували вихованці Харківської Духовної Семінарії

Обмінятись досвідом, ознайомитись із побутом, дозвіллям та ще й просто потоваришувати вирішили курсанти Національного університету цивільного захисту України та вихованці Харківської Духовної Семінарії при Свято-Покровському чоловічому монастирі.
Звичайно, такий духовно-просвітницький захід, що проводиться у рамках соціально-виховного медіа-проекту «O TEMPORA, O MORES! - О времена! О нравы! Или вечные ценности культуры бытия», не пройшов би без підтримки Ректора Національного університет цивільного захисту України генерал-лейтенанта служби цивільного захисту Володимира Садкового та Харківської Єпархії і особисто Митрополита Харківського і Богодухівського Никодима.
11-го листопада курсанти факультету пожежної безпеки мали змогу ознайомитись із життям та побутом майбутніх священників, розпорядком дня семінаристів, церковними обрядами, тонкощами викладання богоугодних наук, духовного співу, іконопису, а також поринути в історію Свято-Покровського монастиря.
«Мені здається, - ділиться своїми враженнями четвертокурсник Яків Кулик, – що життя і навчання семінаристів особливо нічим не відрізняється від курсантського. Так, як і у нас, у них є черговий на поверхах, замість казарми – семінарські келії, тільки заняття тривають 1 годину 10 хвилин, а починаються вони і закінчуються виконанням семінаристами хвалебної пісні. Найбільш успішні за своїм послуханням семінаристи носять підрясники. У них, як і у нас є розподіл. Випускники після закінчення навчального духовного закладу за благословенням Митрополита Харківського та Богодухівського Никодима душпастирську місію проводитимуть із прихожанами протягом свого життя». Особливо майбутніх рятувальників вразила Школа іконопису, що функціонує при Духовній семінарії. Тут і дівчата навчаються розписувати та реставрувати ікони.
Того ж дня свій візит зробили семінаристи, відвідавши провідний навчальний заклад МНС. Знайомство розпочалось уже безпосередньо перед входом до університету, коли гості побачили взвод курсантів, що чеканячи крок та показуючи відмінний стройовий вишкіл пройшли перед ними. Потім семінаристи побували на кафедрі автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій, пройшлися казармами, завітали до бібліотеки. Особливі враження викликали дії навчальної пожежно-рятувальної частини, що продемонструвала показовий виступ бойового розрахунку при гасінні пожеж та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Також семінаристи стали учасниками майстер-класів під гаслом «Навчись перемагати – долати перешкоди, допомагати, запобігати», де зустрілись із чемпіонами та призерами спортивних змагань із армрестлінгу, кікбоксингу, гирьового спорту, рукопашного бою, переглянули арт-проекти «Харківщина – любов моя» до Євро-2012 від курсантів-мовознавців, навчались необхідним правилам екстреної медичної допомоги.
«Такі заходи вкрай необхідні, - зазначає семінарист Максим, - та надзвичайно корисні. Одну благородну справу робимо – захищаємо життя, здоров’я та душу людини у будь-яких непередбачуваних ситуаціях. Цілителі душ і вартові безпеки життя відповідальні за людяність та людство в цілому».
Як зазначає провідний фахівець сектора зв’язків з громадськістю та ЗМІ університету Лариса Кошеварова, між навчальними закладами було досягнуто домовленості про співпрацю. Викладачами семінарії та її вихованцями буде проведено низку лекцій з основ духовності й моралі. Перша зустріч в НУЦЗУ відбудеться напередодні Різдвяного Поста, а співпраця в цьому навчальному році закінчиться виконанням духовного співу хору Харківської Духовної Семінарії.

<

Вікторія Коленко, прес-служба Національного університету цивільного захисту МНС,
фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10