https://www.high-endrolex.com/10 Українські рятувальники вчаться реагувати на НС разом із колегами з Євросоюзу | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.11.2010
ЛДУ БЖД

Українські рятувальники вчаться реагувати на НС разом із колегами з Євросоюзу

Представник Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Віктор Ковальчук у складі української делегації МНС України взяв участь у міжнародному тренінгу “ Community Mechanism Induction Course ”, що проходив на базі пожежної академії м. Гамбурга, Німеччина. Захід відбувався в рамках проекту «Пандемія, криза, катастрофа – час діяти спільно», який організовує Варшавська школа пожежно-рятувальної служби Польщі та фінансується їхнім Міністерством закордонних справ. Проект передбачає інтеграцію української системи цивільного захисту у загальноєвропейський механізм забезпечення безпеки людини (European Community Mechanism for Civil Protection). Метою проекту є адаптація українських фахівців, які працюють в галузі безпеки людини, до спільної роботи з міжнародними системами цивільного захисту і, зокрема, з Механізмом цивільного захисту Європейської Спільноти, вироблення спільних методів та підходів до ліквідації різних надзвичайних ситуацій і, особливо, тих, які мають транскордонний характер.
Як розповів учасник програми Віктор Ковальчук, даний шестиденний базовий курс передбачає підготовку керівників, заступників керівників груп, менеджерів, експертів та адміністраторів цивільного захисту Євросоюзу, які залучатимуться до ліквідації надзвичайних ситуацій у всьому світі. Цей курс приділяє увагу міжнародній системі цивільного захисту, механізму його роботи та робочих процедур при реагуванні на надзвичайні ситуації. Тематика курсу охоплює питання управління інформацією, використання комунікаційних та ІТ-технологій, охорону та безпеку роботи, вміння організації роботи в країнах, що потерпають від надзвичайних ситуацій і потребують допомоги. Курс оснований на поєднанні теорії, практичної роботи в групах, дискусій в яких необхідна активна участь кожного учасника і закінчується практичними навчаннями. В ході даних навчань учасники діляться на групи (5 чол), які працюють в умовах імітованих моделях позаштатних ситуацій, що можуть виникати під час виконання гуманітарних місій (неконтрольована паніка постраждалого населення та їхні дії, важкість та непорозуміння місцевої влади і т.д). По закінченню делегацію ознайомили з базою пожежної академії та пожежною частиною Гамбурга.



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10