https://www.high-endrolex.com/10 У Львівському держуніверситеті безпеки життєдіяльності МНС відзначили День української писемності та мови | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.11.2010
ЛДУ БЖД

У Львівському держуніверситеті безпеки життєдіяльності МНС відзначили День української писемності та мови

10 листопада в рамках відзначення Дня української писемності та мови в Університеті відбувся мистецьки захід «Закоханий в життя…», присвячений Дню української писемності та мови і тому, в чиїх поезіях геніально, довершено, як найкращий інструмент, звучить наше слово - видатному українському поетові, що жив і працював у Львові в 20-30-х роках минулого століття, Богдану-Ігорю Антоничу. В одному з віршів Антонич писав про себе:
«Антонич був хрущем і жив колись на вишнях,
на вишнях тих, що їх оспівував Шевченко…»
Справді, поет продовжував традиції Шевченка в українській літературі, але він став також одним із представників модерної української поезії і в його слові маємо довершений її зразок. Прекрасні вірші, які звучали зі сцени, переконали в цьому публіку в залі. Учасники дійства відтворили атмосферу Львова початку ХХ століття, звучала музика-ретро епохи Антонича, глядачі з цікавістю перегорнули сторінки короткого, але такого яскравого життя «закоханого в життя…».
Глибоко символічно, що цього ж дня ми вшановуємо пам'ять Преподобного Нестора-Літописця.
Зокрема у своїй вітальній промові з нагоди Дня української писемності та мови, Президент Віктор Янукович зазначив, що Український народ – народ великої історії, великої культури і великої мови. Розвиткові української мови ми завдячуємо таким геніям, як Григорій Сковорода, Іван Котляревський, Тарас Шевченко, Пантелеймон Куліш, Іван Франко, Леся Українка, а також їхнім продовжувачам – Василеві Стусу, Ліні Костенко, Борису Олійнику, багатьом іншим нашим видатним сучасникам.



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10