https://www.high-endrolex.com/10 В НУЦЗУ почала працювати експертна комісія МОНмолодьспорту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.02.2013
НУЦЗУ

В НУЦЗУ почала працювати експертна комісія МОНмолодьспорту України

Щороку надзвичайні ситуації залишаються одним із головних чинників, які несуть у собі загрозу для людини, економіки держави і природного середовища. Важкі наслідки від вибухів, пожеж, хімічного та радіаційного забруднення викликають соціально-психологічну напруженість в суспільстві. Крім того, застосування та накопичення у невиробничій сфері різноманітних хімічно-небезпечних речовин та матеріалів представляє потенційну загрозу забруднення навколишнього середовища та небезпеку безпосередньо для населення.
Сьогодні здійснення цілеспрямованої підготовки фахівців за спеціальністю “Природоохоронні хімічні технології” для підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій є доцільним саме в Національному університеті цивільного захисту України. Майбутні випускники, зазначає начальник навчально-методичного відділу полковник служби цз Андрій Морозов, виконуватимуть професійну роботу за кваліфікацією інженер-технолог (хімічні технології), інженер з радіаційної та хімічної розвідки, спрямовуватимуть свою діяльність на вживання інженерно-технічних заходів щодо запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного (хімічного та радіаційного) характеру.
У 2012 році університет ініціював процедуру ліцензування за спеціальністю “Природоохоронні хімічні технології”. 20 лютого 2013 року експертна комісія Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України розпочала свою роботу в навчальному закладі.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10