https://www.high-endrolex.com/10 Науковцями НУЦЗУ підготовлено пакет документів щодо отримання патенту на корисну модель «Димокамера для тренування рятувальників» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.02.2013
НУЦЗУ

Науковцями НУЦЗУ підготовлено пакет документів щодо отримання патенту на корисну модель «Димокамера для тренування рятувальників»

Науково-педагогічні працівники кафедри пожежної та рятувальної підготовки Національного університету цивільного захисту України підготували пакет документів для отримання патенту на корисну модель «Димокамера для тренування рятувальників».
Корисна модель відноситься до тренувальних комплексів газодимозахисної служби оперативно-рятувальної служби Державної служби з надзвичайних ситуацій України. В її основі лежить задача зі створення димокамери з підвищеною швидкодією системи аварійного димовидалення шляхом відкидання стінки камери під дією сили ваги. Поставлена задача вирішується тим, що димокамера для тренування рятувальників містить генератор диму, вертикальні стінки і систему аварійного димовидалення. Система аварійного димовидалення виконана у вигляді принаймні однієї рухомої стінки з можливістю обертання навколо горизонтальної осі та її фіксації у вертикальному положенні електромагнітною заскочкою. Таке технічне рішення, зазначає начальник кафедри пожежної та рятувальної підготовки полковник служби цз Олег Безуглов, дозволяє зменшити тривалість видалення диму при нештатних ситуаціях, спрощує конструкцію аварійної системи димовидалення, підвищує безпеку при екстреній евакуації газодимозахисників із димокамери і може застосовуватися разом із іншими методами аварійного димовидалення та навіть за відсутності електричного живлення.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10