https://www.high-endrolex.com/10 День вшанування учасників бойових дій на території інших держав | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

19.02.2013
ВПУ ЛДУ БЖД

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

24 роки минуло як останній радянський солдат покинув Афганську територію. Вкрилися пилом забуття місця смертельних баталій, а рани гояться ще й до цього часу, у декого тілесні, в інших душевні.

У війни холодні очі, у війни свій рахунок, своя безжальна арифметика.

160 тисячам наших земляків судилося пройти це жорстоке випробування. 3 383 з них повернулися додому у цинкових трунах, 12 тисяч залишилися інвалідами, понад 100 тисяч живуть і житимуть з невиліковними хворобами, 86 українських cолдат – у полоні, більшість з яких уже за плином часу можна вважати такими, що пропали без звістки.

Вони не задавали питання ЧОМУ? НАВІЩО? Вони просто виконували свій військовий обов’язок. І вони виконали його з честю, чесно і героїчно. До останнього подиху…

15 лютого в Україні відзначався День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. День, який запам’ятають тисячі наших земляків, який дав надію на повернення наших солдат з тієї війни. Традиційно у заходах по вшануванню учасників бойових дій на території інших взяли участь курсанти нашого училища. Вишикувавшись біля пам’ятної стели воїнам  - афганцям, у кожного в руках була не просто фотографія. В їхніх руках, на час проведення заходів знаходилась обірвана доля юнаків, які ніколи не повернуться до рідних домівок. Такі хвилини не забуваються, як і хвилина мовчання від відліку якої починало по іншому битись серце.

Схилимо голови перед світлою пам’яттю тих, хто відав своє життя, увійшовши в безсмертя.

Стільки років щасливої тиші,

Та вривається голос в ефір,

Що благає, нагадує, кличе:

Захистіть, збережіть, люди мир!

Кожен день, кожен час пам’ятайте,

Скільки жертв нам війна принесла.

Все, що можна, для миру віддайте!

                                Збережіть для нащадків життя!

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10