https://www.high-endrolex.com/10 На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ завершився табірний збір для першокурсників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.06.2016
НУЦЗУ

На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ завершився табірний збір для першокурсників

24 червня завершився табірний збір для першокурсників Національного університету цивільного захисту України, що тривав півтора місяці на навчально-тренувальному полігоні в урочищі Фігурівка Харківської області.
162 першокурсники пройшли справжню школу життя для майбутніх рятувальників. «Важкувато довелось, - говорить курсант першого курсу факультету пожежної безпеки Святослав Кузик. – Далися взнаки і заняття з фізичної підготовки, особливо марш-переходи, а також заняття з радіаційного, хімічного та біологічного захисту і вогневої підготовки. Для нас, майбутніх рятувальників, проходження школи мужності вкрай необхідне. Це наш обов’язок – правильно спрогнозувати поведінку людини у тій чи іншій надзвичайній ситуації, правильно зробити оперативне розгортання, своєчасно ліквідувати наслідки надзвичайної ситуації, а також зберегти життя постраждалого та своє. У таборі ми це відпрацювали».
Першокурсники пройшли випробування не тільки фізичні: легкоатлетичні кроси, навчальні переходи, чергування у навчальній пожежно-рятувальній частині, відпрацювання навичок рятування людей на воді, гасіння пожеж, ліквідації наслідків будь-яких надзвичайних ситуацій техногенного чи природного характеру, а й моральні. За словами начальника табірного збору, проректора по службі університету полковника служби цивільного захисту Олега Семківа, саме в таких умовах розкрилась справжня товариська підтримка, сформувалось курсантське братство.
До речі, у таборі було створено всі умови для комфортного навчання та дозвілля. Курсанти відвідували історичні пам’ятки Харківщини, перед ними виступали місцеві творчі колективи тощо.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото  - Ігоря Котова, рада самоврядування !-х курсів
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10