https://www.high-endrolex.com/10 Начальник медичної служби НУЦЗУ Юрій Приходько став учасником Міжнародного форуму «Інциденти з масовими жертвами (ІМЖ) та готовність до надзвичайних ситуацій» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.06.2016
НУЦЗУ

Начальник медичної служби НУЦЗУ Юрій Приходько став учасником Міжнародного форуму «Інциденти з масовими жертвами (ІМЖ) та готовність до надзвичайних ситуацій»

 
Мета семінару -  підвищення  рівня знань і навичок з готовності, координації та управління у разі інцидентів з масовими жертвами (ІМЖ) та надзвичайних ситуацій і розрахований в першу чергу для організаторів з реагування на надзвичайні ситуації, які приймають рішення, та представників неурядових організацій, які потенційно можуть стати тренерами з оперативного реагування.
За словами начальника  медичної служби Національного університету цивільного захисту України полковника служби цивільного захисту Юрія Приходька, на протязі 5-ти днів, учасники дискутували щодо вирішення питань при надзвичайних ситуаціях, вчилися координувати дії між цивільними та військовими, працювати у малих групах та отриману інформацію використовувати на практиці.
«Стратегія реагування на інциденти з масовими жертвами,  екстрені та надзвичайні ситуації є важливим елементом в системі охорони здоров’я і потребує сьогодні значного удосконалення та налагодження міжвідомчої взаємодії», -  зауважив Юрій Олександрович.
У семінарі приймали участь начальник Управління надзвичайної медицини МОЗ України Тимошенко Т.В., зав. кафедри «Медицини катастроф та військової медичної підготовки» НМАПО імені П. Л. Шупика Рощін Г.Г., депутат Харківської обласної ради, член Громадської ради при Міністерстві охорони здоров'я України Мілютіна В.В., директор КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Забашта В.Ф., заступник директора з оперативної роботи КЗОЗ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Салдан Г.М., керівники оперативно-рятувальної служби, волонтерських та громадських організацій.
Семінар підготовлений для налагодження міжвідомчого діалогу з розробки комплексної, узгодженої національної стратегії та плану дій при надзвичайних ситуаціях, а також створення стратегічного пулу тренерів шляхом залучення відповідних зацікавлених сторін та суб’єктів.
Учасники семінару отримали відповідні сертифікати.
 
 
Лариса Кошеварова
Фото – прес-служба Комунального закладу охорони здоров’я «Центр  екстреної  медичної  допомоги та медицини катастроф»  Департаменту  охорони здоров’я Харківської обласної державної адміністрації
 
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10