https://www.high-endrolex.com/10 Діяльність Володимира Палюха відзначена високою державною нагородою | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.06.2016
НУЦЗУ

Діяльність Володимира Палюха відзначена високою державною нагородою

23 червня у великій залі Харківської обласної ради перед пленарним засіданням V сесії обласної ради державними нагородами були нагороджені представники Харківщини. Так, за вагомий особистий внесок у справу ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС, мужність, самовідданість, високий професіоналізм та активну громадську діяльність Почесною грамотою Верховної Ради України було нагороджено старшого наукового співробітника науково-методичного центру навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій Національного університету цивільного захисту України полковника у відставці Володимира Григоровича Палюха.
Пожежна охорона України нараховує у своїх шеренгах дуже багато талановитих, відданих справі вогнеборців. І до когорти найдостойніших можна впевнено зарахувати шанованого ветерана пожежної охорони, Національного університету цивільного захисту України, першого ректора навчального закладу, великого вогнеборця, практика, педагога Володимира Григоровича Палюха, Від районного пожежного інспектора до начальника Управління пожежної охорони Харківської області, згодом - ректора Харківського пожежно-технічного училища, а з 1994 року до грудня 1998 – ректора Харківського інституту пожежної безпеки МВС України – такий славний життєвий шлях полковника у відставці Володимира Палюха.
Все своє життя шановний Володимир Григорович присвятив складній, небезпечній, але благородній та відповідальній справі – рятуванню людей у будь-яких надзвичайних ситуаціях, надійному захисту їх життя та здоров’я від підступного ворога – вогню, вихованню славної когорти справжніх фахівців своєї справи. Велика кількість успішно ліквідованих пожеж та врятованих людей – найкраще підтвердження його вкладу у становлення та зміцнення нашої держави. Володимир Палюх - один із перших, хто відгукнувся на трагедію, що сталася на Чорнобильській АЕС, не шкодуючи ні сил, ні здоров’я, виконував свій службовий обов’язок, за що отримав одну із найвищих державних нагород - Почесну Грамоту Президії Верховної Ради РСР. Шановний Володимир Григорович є одним із фундаторів найпершого навчального закладу пожежно-технічного профілю на Україні, є почесним професором Національного університету цивільного захисту України.
За більш ніж 65-річну працю в пожежній охороні і особливо на керівних посадах, Володимир Григорович Палюх доклав багато зусиль для зміцнення протипожежного захисту держави, покращення матеріально-технічної бази Харківського гарнізону пожежної охорони, створення належних умов для навчання та практичної підготовки курсантів. На сьогодні ім’я цієї відомої, заслуженої, скромної та напрочуд порядної людини відомо не тільки на Україні, а й далеко за її межами.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото - Ігоря Котова

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10