https://www.high-endrolex.com/10 Олександр Дерев’янко – науковець, практик, педагог | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.05.2016
НУЦЗУ

Олександр Дерев’янко – науковець, практик, педагог

Літопис Національного університету цивільного захисту України нараховує на своїх шпальтах дуже багато імен справжніх професіоналів,талановитих, відданих обраній справі пожежних-рятувальників. І до когорти найдостойніших можна впевнено зарахувати Олександра Анатолійовича Дерев’янка, начальника кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій. Ім’я цієї заслуженої, скромної та порядної людини знають не тільки в Україні, а й далеко за її межами.
Сьогодні, 26 травня, енергійний, сповнений оптимізму та життєлюбства, полковник Дерев’янко відзначає своє 60-річне день народження. Але вік зовсім не підвладний над цим офіцером: за понад чверті століття він залишається вірним обраній справі, завжди в однострої зі своїми однодумцями та вихованцями, передаючи їм свій багатий вагомий досвід. У 1989 році Олександр Анатолійович прийшов до Харківського пожежно-технічного училища. У 1996 році захистив кандидатську дисертацію. У тому ж році він як очолив кафедру пожежної автоматики та зв’язку - і вже 20 років керує її діяльністю.
Протягом бездоганної служби в університеті своєю працездатністю та людяністю Олександр Анатолійович здобув повагу, авторитет та вдячність серед керівництва, працівників, колег навчального закладу. Сьогодні він докладає всіх зусиль у становлення та зміцнення матеріально-технічної бази своєї кафедри – оновлює і сучасно обладнує навчальні аудиторії, відкриває сучасні науково-навчальні лабораторії.
Лекції, семінарські та практичні заняття начальника кафедри полковника Дерев’янка досить змістовні та насичені, бо пройняті багатющим життєвим досвідом. Його обличчя, привітне і відкрите, із щирою посмішкою, завжди налаштоване на взаємодію з курсантами, а високий професіоналізм та талант педагога, як ніколи, потрібний вихованцям університету. Є, в кого вчитись. І майбутні рятувальники вчаться.

У повсякденному житті полковник Деревянко захоплюється поезією, сам пише вірші, а ще - він активний життєлюб і завзятий спортсмен. 
Олександр Анатолійович за роки своєї служби удостоєний багатьох нагород. Але найкраща нагорода для науковця, педагога, практика – успіхи його вихованців, а це - джерело натхнення і наснаги.
Щиро вітаємо шанованого Ювіляра і бажаємо довгих-довгих років життя!

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10